Αλλαγές στο πρωτάθλημα του ERC επηρεάζονται τα Ράλι Αζορών και Κύπρου

49

Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει φέρει αλλαγές σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Οι εξελίξεις τρέχουν μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή και κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις που θα καταλήξουν τα πράγματα.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι 2020 που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει 26 με 28 Μαρτίου με το Ράλι των Αζορών θα ξεκινήσει 7-8 Μαϊου με το Rally Islas Canarias.

Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς το Ράλι Αζορών μετά από έκτακτη συνεδρία στις 11 Μαρτίου το Συμβούλιο της κυβέρνησης των Αζορών (Council of the Azores Government) αποφάσισε την αναβολή όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Οι διοργανωτές του αγώνα μεταφέρουν τον αγώνα 17-19 Σεπτεμβρίου, κάτι που επηρεάζει άμεσα και την ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλι Κύπρος 2020. Τις τελευταίες μέρες, οι διοργανωτές του αγώνα, οι υπεύθυνοι προώθησης, τα όργανα διοίκησης και οι κυβερνητικές υπηρεσίες που συμμετέχουν στη διοργάνωση του 55ου Ράλι Αζόρων είχαν προβεί σε πολλές συναντήσεις για το πώς θα δράσουν ύστερα από τις εξελίξεις από την πανδημία.

04 AL-ATTIYAH Nasser (QAT), BAUMEL Matthieu (FRA), Volkswagen Polo GTI R5, 4 Nasser Al-Attiyah, action during the 2019 European Rally Championship ERC Cyprus Rally, from september 27 to 29 at Larnaca, Cyprus – Photo Francois Flamand / DPPI

Όλοι όσοι συνδέονται με την οργάνωση του Rallye των Αζορών γνωρίζουν πολύ καλά την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα προκαλέσει αυτή η αναβολή. Ωστόσο, η απόφαση αναβολής βασίζεται αποκλειστικά σε λόγους υγείας για τους οποίους δεν υπάρχει συμβιβασμός.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και τη μεταφορά του αγώνα στις 17-19 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε ότι το Ράλι Κύπρος θα μεταφερθεί μια βδομάδα αργότερα στις 16-18 Οκτωβρίου.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτές οι αλλαγές υπόκεινται σε επικύρωση από την FIA.