Αποχώρησε ο Andreas Mikkelsen από το Ράλι Μεξικό

46

Έχασε την αυτοσυγκέντρωση του για μια στιγμή ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen και βρέθηκε εκτός αγώνα από το Ράλι Μεξικού. Ο οδηγός στο τιμόνι του VW Polo R μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση στο πρωινό πέρασμα από τις ειδικές του Σαββάτου μείωσε την διαφορά σε μερικά δευτερόλεπτα και ήταν έτοιμος για την αρπαγή της τρίτης θέσης από τον Ισπανό Dani Sordo, όταν ο ίδιος συνετρίβη στην επαναλαμβανόμενη ειδική Otates 2 (42 χλμ).

8116_MIKKELSEN-shakedown-mexico-2016_667_896x504 Ξεκίνησε την ειδική διαδρομή με την διαφορά να είναι 4.5sec πίσω από τον Sordo, όταν το Volkswagen Polo R βγήκε από το δρόμο περίπου 10 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό.  Ούτε ο Mikkelsen ούτε ο συνοδηγός του Anders Jaeger τραυματίστηκαν κατά τη συντριβή, στην ίδια ακριβώς στροφή εκεί όπου ο Robert Kubica φυτεύτηκε με την καμπίνα του Ford Fiesta RS το 2014.

“Γνωρίζω τη στροφή, πολύ καλά, αλλά εγώ μόλις συνειδητοποίησα το pacenote για αυτό το κομμάτι ήταν πάρα πολύ αργά,” είπε ο Mikkelsen στο wrc.com. «πιέζαμε πολύ σκληρά γιατί προσπαθούσαμε να πιάσουμε το Dani, αλλά δεν ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος. Κατάλαβα τη σημείωση πολύ αργά, χτύπησα σε μια μεγάλη πέτρα και το αυτοκίνητο γλίστρησε μακριά.” 

8168_mikkelsen-crash-mexico-2016_662_896x504Το αυτοκίνητό έφυγε από το δρόμο και ήρθε για να ξεκουραστεί σε μια χωμάτινη κορυφογραμμή, δίπλα στο Mitsubishi Lancer του Μεξικού οδηγού Jorge Gonzalez Hernandez, ο οποίος έφυγε από τον δρόμο στο ίδιο σημείο το πρωί. 

«Τα άλλα παιδιά μας είπαν γειά όταν φτάσαμε εκεί όπου σταμάτησαν στο πρώτο πέρασμα,” εξήγησε ο Mikkelsen. «Το χώμα που μαζεύτηκε κάτω από το αυτοκίνητό μας είχε αφήσει τους τροχούς στον αέρα, έτσι ήμασταν αρκετά κολλημένοι, αλλά και ο εμπρός δεξιός τροχός είχε φύγει έτσι δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια που θα μπορούσαμε να κάνουμε.”