Αρχίζει αύριο το Cyprus Sunshine Cup 2016

52

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου από τα Λεύκαρα ο σημαντικότερος αγώνας ποδηλασίας που γίνεται στην Κύπρο, ο οποίος διεξάγεται φέτος για 20η συνεχόμενη χρονιά.

Αποτελείται από τα τετραήμερα «Αυξέντεια» (25-28 Φεβρουαρίου) – διεξήχθησαν πρώτη φορά το 1997 – και τον μονοήμερο αγώνα της Βορόκλινης στις 6 Μαρτίου. Συμμετέχουν πάνω από 200 αθλητές. Το βράδυ της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου έγινε ο εορτασμός για τα 20χρονα της διοργάνωσης.

Κορυφαίο ραντεβού
Είναι μόλις ένας από τους τρεις αγώνες Hors Class (κορυφαία κατηγορία) στο Mountain Bike που γίνονται στον κόσμο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και ο μοναδικός στην Ευρώπη. Έτσι, στην Κύπρο βρίσκονται πάνω από 150 ξένοι ποδηλάτες από 26 χώρες, πέραν των μισών εκ των οποίων είναι επαγγελματίες.

Μεταξύ τους ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Τσέχος Γιάροσλαβ Κούλχαβι αλλά και οι νικήτριες στις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες, Τζουλί Μπεσέ (Γαλλία), Σαμπίν Σπιτζ (Γερμανία) και Γκουν-Ρίτα Ντάλε-Φλέσα (Νορβηγία). Τον περσινό του τίτλο στην Κύπρο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί ο Φλόριαν Βόγκελ, Νο3 στην Παγκόσμια Κατάταξη

preview_2Στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν επίσης έξι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και 50 (!) νικητές σε Παγκόσμια Κύπελλα. Πέραν των κατηγοριών ελίτ, μετέχουν Έφηβοι αλλά και Βετεράνοι αθλητές. 

«Ιδανικό για προετοιμασία»
«Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά, μπορώ να κερδίσω εδώ αλλά η προπόνηση είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δύο εβδομάδες στην Κύπρο είναι η ιδανική επιλογή για να ρυθμίσω το ποδήλατό μου και να δοκιμάσω κάποια πράγματα» λέει ο Κούλχαβι. Είναι το πρώτο μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού της χρονιάς και για τους πλείστους αθλητές ευκαιρία προετοιμασίας αλλά και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Εκτιμάται ότι η Κύπρος κερδίζει 4.500 διανυκτερεύσεις από τον αγώνα, που διοργανώνεται από την Bikin Events για λογαριασμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Μέγας χορηγός είναι ο ΚΟΤ ενώ στηρίζουν Ελληνική Τράπεζα, Atlantic ασφαλιστική, ΟΠΑΠ Κύπρο, ο ΚΟΑ, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, ο Δήμος Λευκάρων και η Κοινότητα Λυθροδόντα.

preview_1Η διαδρομή

Στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνεται ατομική χρονομέτρηση μέσα στα στενά και γραφικά σοκάκια των Λευκάρων, ενώ από την επόμενη η δράση μεταφέρεται στο δάσος Μαχαιρά. Την Παρασκευή (26/2) οι ποδηλάτες εκκινούν και τερματίζουν μέσα στα Λεύκαρα, το Σάββατο (27/2) στο Λυθροδόντα, ενώ την Κυριακή (28/2) η δράση είναι στη παραδοσιακή κυκλική διαδρομή στη Μάντρα του Καμπιού, που χρησιμοποιείται από το 1997. Το τετραήμερο οι  ποδηλάτες καλύπτουν περίπου 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Πληροφορίες και ωράριο στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup.

160223_10036_by_dobslaffΕορτασμός για τα 20χρονα

Το βράδυ της Τρίτης (23/2) έγινε στο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ το επίσημο δείπνο ενόψει του αγώνα, που είχε εορταστικό χαρακτήρα λόγω της 20ης διοργάνωσής του. Τιμήθηκαν από τους διοργανωτές άτομα και χορηγοί με μακρόχρονη προσφορά, με ξεχωριστή τη βράβευση του Ευάγγελου Διαμαντίδη, πρωτεργάτη στη θέσπιση του αγώνα το 1997. Κύπριοι και ξένοι φιλοξενούμενοι – δέκα δημοσιογράφοι από το εξωτερικό καλύπτουν το Cyprus Sunshine Cup- είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν έκθεση στην φωτογραφίας που έγινε για τα 20χρονα, να κάνουν μια βόλτα στο οινοποιείο και να γευτούν τοπικά εδέσματα.