Αυτά θα είναι τα επίσημα χρώματα της Renault

39

Το μονοθέσιο που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι επίδειξης αφού το πραγματικό, που θα είναι πανομοιότυπο κατά  90% θα κάνει την εμφάνισή του στις 22 Φεβρουαρίου, στις δοκιμές στη Βαρκελώνη.

Αυτά όμως θα είναι τα επίσημα χρώματα της ομάδας, το μαύρο και το κίτρινο. Μέχρι στιγμής υπερισχύει το μαύρο, αλλά η αναλογία υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αλλάξει μέχρι την έναρξη της σαιζόν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη του περσινού αυτοκινήτου, το οποίο έχει προσαρμοστεί στην παρουσία του κινητήρα της Renault που θα προσπαθήσει να πάρει τα πάνω του και με τη βοήθεια της Ilmor.

renault-rs16-3

Η παρουσίαση έγινε στο κέντρο τεχνολογίας της Renault στο Guyancourt, στα νότια προάστεια του Παρισιού, με τους οδηγούς Kevin Magnussen και Jolyon Palmer, καθώς και τα στελέχη της.

Στην όλη εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ισχυρός άντρας του ομίλου Renault Nissan, ο Carlos Ghosn, ο οποίος λέγεται πως η νέα εργοστασιακή ομάδα του έκατσε σχεδόν τσάμπα, μιας και σχεδόν ολόκληρο το ποσό καλύφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή και τον Bernie Ecclestone. Ο οποίος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα, η οποία έχει έναν ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ που τη φέρνει μεταξύ των πρώτων στην αντίστοιχη κατάταξη. Τώρα, αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο η Renault χρειάζεται μετά από 12 πρωταθλήματα την F1, o Ghosn λέει πως η αναγνωρισιμότητα σε αγορές όπως της Κίνας, της Ινδίας, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ειδικά, θα λέγαμε, αν συνοδευτεί από ένα 13ο τίτλο…

renault-f1-2-600x301Μπήκε δυναμικά στο παιγνίδι

Η Renault έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι της Formula 1 και στρατολογεί τεχνικούς ολκής. Τέτοιος είναι και ο Κρις Ντάιερ η ιδιοφυία των ρυθμίσεων που επί κάποια χρόνια ήταν επικεφαλής τεχνικός του Μίκαελ Σουμάχερ στην τότε υπερομάδα της Ferrari της περιόδου 1999 και μετά.

279569Στη Ferrari βέβαια έκαναν το λάθος όπως αποδείχθηκε να τον βάλουν κάποια στιγμή υπεύθυνο στρατηγικής και ο Ντάιερ έκανε με τη σειρά του το δικό του τραγικό λάθος να φωνάξει τον Αλόνζο πολύ νωρίς στα πιτς στον “τελικό” του Άμπου Ντάμπι το 2010, ενώ ο Ισπανός είχε ακόμη λάστιχα σε εξαιρετική κατάσταση. Ήθελαν να “καλύψουν” τον Γουέμπερ ενώ αν καλούσαν τον Αλόνζο αργότερα στα πιτς και τον Γουέμπερ θα περνούσε και κοντά στον τελικό θριαμβευτή Φέτελ θα έμενε.

Ο Αλόνζο κατά συνέπεια “κόλλησε” για το υπόλοιπο του αγώνα πίσω από τη Renault του Πετρόφ και έμεινε εκεί ανήμπορος να κάνει μια απόπειρα προσπεράσματος και επειδή τότε δεν υπήρχε DRS. Έχασε τον τίτλο που σύμφωνα με τον Μοντεζέμολο “για τη Ferrari ήταν πιο δύσκολο να τον χάσει απ’ ότι να τον κερδίσει”.

397567-chris-dyer-ferrari-engineerΟ Ντάιερ έχασε αμέσως τη δουλειά του, ο Αλόνζο έχασε και έναν άλλο σίγουρο τίτλο το 2012 όταν τον εμβόλισαν χωρίς να φταίει οι Lotus στο Σπα, όπου θα μπορούσε ακόμη και για νίκη, και στη Σουζούκα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Όπως και να έχει, καλή επιτυχία στη Renault F1 και στον Ντάιερ…