Εκλογική Συνέλευση ΚΟΑ

43

Έντονο ενδιαφέρων υπάρχει για την προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με τους μνηστήρες να είναι αρκετοί. Ελπίζουμε το ενδιαφέρων αυτών να βοηθήσει και στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον μηχανοκίνητων αθλητισμό στο τόπο μας.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει την Γενική της Συνέλευση που φέτος θα είναι και εκλογική. Σύμφωνα δε με το καταστατικό της Ομοσπονδίας θα έχουμε την εκλογή Προέδρου αλλά και επικύρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες μας πληροφορίες στη Newsautosport.com το ενδιαφέρων για την Προεδρία της Ομοσπονδίας είναι αρκετά μεγάλο και πέντε συνολικά πρόσωπα ενδιαφέρονται για αυτή. Πέραν από το νυν Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μάριο Πουλλίτα ενδιαφέρων επιδεικνύουν ο παλαίμαχος στους αγώνες ταχύτητας και πρωταθλητής Ράλι Ντίμης Μαυρόπουλλος με πληθώρα νικών και περγαμηνών στην Κύπρο και το Διεθνή χώρο. Να τονίσουμε επίσης ότι ο Ντίμης Μαυρόπουλος είναι και ο ιδρυτής του πρωτότυπου ”Μουσείου Κλασικού & Ιστορικού Αυτοκινήτου” που λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κύπρο καθώς παραχώρησε την προσωπική του συλλογή πέραν από 70 παλαιά αυτοκίνητα.

Ενδιαφέρων έχουν επιδείξει, και οι πρώην οδηγοί Μανώλης Κουλουμάς και Κωστάκης Νικολάου που είχαν εμπλοκή σε Διοικητικά Συμβούλια με το τελευταίο να ήταν για χρόνια Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αυτοκινήτου. Το πέμπτο πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Ομοσπονδίας σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι πρώην πρωταθλητής Συνοδηγός που για πολλά χρόνια είχε εμπλοκή στο Δ.Σ. του ΟΦΑ το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιούμε καθώς δεν έχουμε διασταυρώσει τις πληροφορίες μας.

Σίγουρα για το τελικό κατάλογο και για τους διεκδικητές της Προεδρίας θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων. Σύμφωνα δε με το καταστατικό της ΚΟΑ δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας κάθε ενδιαφερόμενος για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΑ θα πρέπει να υποστηρίζεται από έγγραφο υπογεγραμμένο τουλάχιστο από 2 αντιπροσώπους των Μελών της Γενικής Συνέλευσης και που θα κατατίθεται ταυτόχρονα με την έγγραφη υποψηφιότητα. Νοείται ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο άλλης Ομοσπονδίας η οιουδήποτε των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας.

Δικαίωμα ψήφου στην Συνέλευση της Ομοσπονδίας έχουν συνολικά 31 άτομα. Κάθε ένα από τα πέντε ιδρυτικά Σωματεία μέλη της ΚΟΑ εκπροσωπείται στην συνέλευση με πέντε αντιπροσώπους ενώ κάθε ένα Διοικητικό Συμβούλιο από τα ιδρυτικά Σωματεία μέλη της ΚΟΑ υποδεικνύει δυο εκπροσώπους του στην Ομοσπονδία που απλώς επικυρώνονται από την Γενική Συνέλευση.

Θυμίζουμε ότι τα ιδρυτικά μέλη της ΚΟΑ είναι τα Σωματεία ” Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου”, ”Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού”, ”Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας”, ” Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου” και ”Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου”

Τέλος να αναφέρουμε ότι η εκλογή του Προέδρου θα γίνει μεταξύ των προσώπων που τελικά θα κατέλθουν ως υποψήφιοι με ξεχωριστή μυστική ψηφοφορία. Όπως προαναφέραμε δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 31 άτομα με την πιθανότητα να γίνουν 33. Πέραν από τα 25 που εκπροσωπούν τα ιδρυτικά μέλη της ΚΟΑ από δυο εκπρόσωπους στην εκλογική συνέλευση θα έχουν και τα τακτικά σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας που είναι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αγώνων Επιτάχυνσης, ο Κυπριακός Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου (ΚΟΦΑ) 4Χ4, και η Λέσχη Πλαγιολίσθησης POWER.

Έχουμε προαναφέρει ότι τα άτομα που θα έχουν δικαίωμα ψήφου ίσως να είναι 33 καθώς στη συνέλευση θα υπάρχει και θέμα για ένταξη νέου μέλους στην Ομοσπονδία της Λέσχης Ιστορικών & Κλασικών Οχημάτων Κύπρου (Λ.Ι.Κ.Ο.Κ) που ιδρύθηκε από τον Μάϊο του 2014 που αν εγκριθεί για ένταξη αποκτά και το δικαίωμα δυο ψήφων.