Νέα χρώματα και οδηγοί για την ομάδα της Ford στο WRC

46

Με νέα ονόματα πίσω από το τιμόνι αλλά και νέα χρώματα παρουσιάζεται η ομάδα της Ford στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι (WRC). Με επίσημη ανακοίνωση της η M-Sport – ομάδα που έχει την ευθύνη για τη συμμετοχή της Ford στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δημοσιοποίησε τις επίσημες φωτογραφίες του Fiesta RS WRC για τη φετινή σεζόν.

Τα δύο αγωνιστικά θα είναι βαμμένα σε μπλε χρώμα στο μεγαλύτερο μέρος του Fiesta RS WRC και φυσικά δεν θα λείπουν οι κύριοι χορηγοί Michelin και Castrol που – σύμφωνα με τον ίδιο τον Malcolm Wilson – χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Mads Ostberg και Eric Camilli θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι των δύο αυτοκινήτων της επίσημης ομάδας της Ford. Ο Νορβηγός οδηγός επιστρέφει στην M-Sport, όπου πέρασε τρεις χρονιές, από το 2011 μέχρι το 2013. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση του περσινού πρωταθλήματος οδηγών ενώ μέχρι τώρα έχει πετύχει μια νίκη ενώ δεκατέσσερις φορές βρέθηκε στο βάθρο των νικητών. Ο Eric Camili αποτελεί προσωπική επιλογή του ίδιου του Wilson αφού η ομάδα έχει τη φήμη για την προώθηση νέων ταλέντων. Ο Γάλλος οδήγησε ένα Ford Fiesta R5 στο περσινό WRC 2 και αμέσως εντυπωσίασε με το φυσικό του ταλέντο πίσω από το τιμόνι.

AU1393118«”Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σεζόν πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta RS WRC. Ένα αγωνιστικό που έχει στιγματίσει ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου και είναι ένα ωραίο συναίσθημα να επιστρέφω και πάλι στην ομάδα», δήλωσε ο Mads Østberg, και συνέχισε, «Έχω αλλάξει το στυλ οδήγησης μου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, οπόταν θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό λειτουργεί με το Fiesta. Είναι δύσκολο να πω πόσο γρήγορος θα είμαι, αλλά θυμάμαι ότι το Fiesta είναι εύκολο στην οδήγηση. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Malcolm και την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».

Με τη σειρά του ο Eric Camilli είπε: «Αυτή είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για μένα και είμαι υπερήφανος που θα ενταχθώ στην ομάδα της M-Sport, το 2016. Έχω πολύ λίγη εμπειρία στους αγώνες του WRC και αναγνωρίζω ότι είμαι πολύ τυχερός να έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία. Θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να θέσω υπερβολική πίεση στον εαυτό μου στην αρχή. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος»

clipboard01Επικεφαλής της ομάδας, Malcolm Wilson, δήλωσε, « Με Mads και Eric πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή στη σεζόν του 2016. Ο Mads είναι ένας αποδεδειγμένα γρήγορος οδηγός και υποψήφιος για το βάθρο σε κάθε αγώνα. Όσο για τον Eric, ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που ήμουν ενθουσιασμένος για ένα νεαρό ταλέντο. Έχει περιορισμένη εμπειρία στο χώρο αλλά πραγματικά πιστεύω ότι έχει όλα τα φόντα για να γίνει ένας μελλοντικός πρωταθλητής. Μια συναρπαστική σεζόν βρίσκεται μπροστά μας και η ομάδα έχει τα περισσότερα κίνητρα από ποτέ για καινούριες επιτυχίες».