Νέο μέλος του Δ.Σ Tεχνικής Aνάπτυξης της AUDI AG o Dr. Stefan Knirsch

22

O Dr. Stefan Knirsch 49 ετών θα γίνει το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Τεχνικής Ανάπτυξης της AUDI AG. Αυτό αποφασίστηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Ο Knirsch θα αναλάβει αυτή τη θέση από την πρώτη Ιανουαρίου, 2016.

“Ο Stefan Knirsch έχει ευρεία εμπειρία της αυτοκινητοβιομηχανίας, και όχι μόνο από τη σκοπιά ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων, αλλά και του προμηθευτή. Αυτά είναι εξαιρετικά προσόντα για τα νέα του καθήκοντά», δήλωσε ο Matthias Müller, νέος Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Audi.

Ο Διευθύνων σύμβουλος και Πρόεδρος Διαχείρισης της Audi, Rupert Stadler ανάφερε για τον  Knirsch ότι είναι αποδεδειγμένα ένας ειδικός της αυτοκινητοβιομηχανίας: “Ο Stefan Knirsch έχει μια καλή γνώση του Ομίλου και της Τεχνικής Εξέλιξης της Audi. Τον ξέρουμε ως ένα δημιουργικό και οραματιστής άνθρωπο της δράσης. Μαζί του, θα κάνουμε μια ισχυρή νέα αρχή σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.”

Ο Stefan Knirsch ήρθε ως νεαρός μηχανικός του Τμήματος Ανάπτυξης της Audi το 1990. Το 1996, μετακόμισε στην Porsche AG ως project manager, όπου εργάστηκε ως επικεφαλής της ανάπτυξης της βάσης κινητήρα από το 2001 και μετά.

Μετά την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου του Μαγδεμβούργου, το 2006, ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της εξυπηρέτησης μετά την πώληση του τμήματος πωλήσεων της Porsche AG το 2007. Το 2010, έγινε επικεφαλής του τμήματος εταιρικής ποιότητας στη Porsche. Μετά από αυτό, ο Knirsch κινήθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pierburg GmbH στην αυτοκινητοβιομηχανία της Rheinmetall. Επέστρεψε στην Audi το Μάιο του 2013 και ανέλαβε τη θέση του προϊσταμένου της Powertrain.