Ο Αβραάμ κέρδισε την ανάβαση Ανώγυρας

94

Ο Αβράμης Αβραάμ ήταν αυτός που ξεκίνησε με το δεξί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by EKO καθώς πήρε τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα που έγινε στην Ανώγυρα. Την δεύτερη θέση εξασφάλισε ο Δημήτρης Λάμπρου με τον Νεκτάριο Γεωργίου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα του αγώνα.

 

Ως γνωστό οι αναβάσεις είναι μια μορφή αγώνων που προσφέρουν παραδοσιακά πλούσιο θέαμα και προσελκύουν σαν μαγνήτης τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς που έγινε στην Ανώγυρα με διοργανώτρια την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού αν και συγκέντρωσε λιγοστές συμμετοχές πρόσφερε μπόλικο θέαμα που ιακονποίησε απόλυτα τους εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που ανηφόρησαν προς την περιοχή την Κυριακή 28 Μαιού.

Όλα έδειχναν από την διαδικασία της δοκιμαστική διαδρομής ότι ο αγώνας θα είχε νικητή και αυτός δεν θα ήταν άλλος από το Δημήτρη Λάμπρου καθώς σημείωσε ένα εκπληκτικό χρόνο σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:26.078 με το Mitsubishi Lancer Evo 3 της RC E2. Έλα όμως που ο χρόνος αυτός δεν μετρά.

Δεν φτάνει που οι συμμετοχές ήταν λιγοστές πέντε από τους συμμετέχοντες στον αγώνα δεν ξεκίνησαν τη δοκιμαστική διαδρομή ανάμεσα τους ο Αβράμης Αβραάμ, Χάρης Πέρικκος, Γιάννος Χριστοφή, «Lauda» και « Κώτσιος»

Με το που ξεκίνησε η διαδικασία των χρονομετρημένων διαδρομών οι δύο πρώτοι ρίχθηκαν στην μάχη ενώ οι τρείς τελευταίοι δεν έλαβαν τελικά μέρος στον αγώνα. Ο Αβράμης Αβραάμ μάλιστα με το Nissan Pulsar της RC E1 σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:31.912 που έμελλε να αποδειχθεί και ο ταχύτερος της ημέρας και να του χαρίσει τη νίκη.

Προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων του αντιμετώπισε το φαβορί του αγώνα και στις δύο χρονομετρημένες προσπάθειες του καθώς πήγαινε χωρίς 2η ταχύτητα και το 1:33.824 που σημείωσε στην 2η χρονομετρημένη του έδωσε την δεύτερη θέση στον αγώνα.

Ο Νεκτάριος Γεωργίου με συνοδηγό τον Κώστα Μιχαήλ στο Honda Civic RC E1 με το 1:34.927 που σημείωσε στην δεύτερη του προσπάθεια εξασφάλισε την 3η θέση στον αγώνα.

Ο Στέλιος Κυθρεώτης που βρέθηκε σε καλή μέρα κατέλαβε την 4η θέση γενικής με το Honda Civic κέρδισε την κατηγορία των 2WD S και αναδείχθηκε πρώτος και στην κατηγορία RC S.

Δεύτερος στην κατηγορία RC S και πρώτος στην κατηγορία S2  ο Χρίστος Πολυκάρπου με το ΒMW M3 ο οποίος αντιμετώπισε και κάποιο θέμα με την αντλία βενζίνης.

Την κατηγορία RC2 κέρδισε ο Ευτύχιος Τρύφωνος με το Mitsubishi Lancer Evo 8.

Νικητής στην κατηγορία RCS2 ήταν ο Αντρέας Αντρέου με δεύτερο στην ίδια κατηγορία τον υιό του Κρις Αντρέου με το Mitsubishi Lancer  EVO 3.

Πρώτος στην κατηγορία RC E1 αναδείχθηκε ο Χάρης Περίκκος ενώ πρώτος στην κατηγορία RC S 1 ο Fani Junior με το Suzuki Vitara.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ανάβασης Ανώγυρας είναι:

Anogyra Hill Climbxlsx

Το φωτογραφικό επιτελείο των Pits Direct κάλυψε τον αγώνα και μας πρόσφερε το φωτογραφικό υλικό που φιλοξενούμε.

Οσοι από τους ενδιαφερόμενους ενδιαφέρονται για περισσότερες φωτογραφίες μπορούν να αποταθούν στο τηλ. 99401690