Ο Nicolay Gryazin στο ERC Junior 2016

23

Ο νεαρός Nicolay Gryazin ξεκινά την εκστρατεία του στο πρωτάθλημα του ERC Junior 2016 από τον εναρκτήριο αγώνα που θα γίνει αύριο στην Ιρλανδία, το κλασικό γύρο της Ιρλανδίας που θα διεξαχθεί σε ασφάλτινη επιφάνεια μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση που είχε στον τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, στο τέλος του 2015.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την συμπλήρωση το 18ου έτους την ηλικίας του ο Nicolay, Gryazin έκανε το ντεμπούτο του σε ένα Skoda Fabia R5 στο τελευταίο αγώνα του Πανευρωπαϊκου πρωταθλήματος το Ράλι Valais τον περασμένο Οκτώβριο και κατέλαβε μια υπέροχη έκτη θέση γενικής κατάταξης. Ακόμη πιο εντυπωσιακή, πέρυσι ήταν πρώτη του χρονιά στα ράλι μετά την εμπλοκή του στα αγωνιστικά κύκλωμα.

Αυτή τη σεζόν θα ανταγωνιστεί στο πρωτάθλημα του ERC Junior στο τιμόνι ενός Peugeot 208 R2 με την Λετονική στολή της Sports Racing Technologies, ακολουθώντας τα βήματα του μεγαλύτερου αδελφού του Vasily ο οποίος έκανε το ίδιο πέρυσι πριν από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε και διάκοψε τη συμμετοχή του.

Ο Ralfs Sirmacis χρησιμοποίησε ένα SRT 208 για να πάρει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του ERC Junior το 2015, και o Nicolay γνωρίζει τόσο την ομάδα και το αυτοκίνητο και από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα στη Βόρεια Ευρώπη την περασμένη σεζόν και πέντε αγώνες  προγραμματισμένους για το 2016, συμπεριλαμβανομένου και του Spa Ράλι στο Βέλγιο.

Είπε: «Αποφασίσαμε να αρχίσουμε το πρωτάθλημα του ERC Junior φέτος και όπως έκανα μια μεγάλη σεζόν πέρυσι και πήρα πραγματικά μεγάλη εμπειρία με το Peugeot R2. Έτσι, μετά από πολλούς αγώνες και δοκιμές νιώθω έτοιμος να ανταγωνιστώ με άλλους νέους γρήγορους οδηγούς στη σειρά Τζούνιορ. ”