Ράλι Κουβέιτ: Συνεχίζει να γράφει ιστορία o Nasser

35

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Nasser Saleh Al-Attiyah καθώς πέτυχε για 6 χρονιά τη νίκη στο Ράλι του Κουβέιτ 2ο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλι της Μέσης Ανατολής της FIA.

Nasser-Saleh-Al-Attiyah-will-be-aiming-for-Kuwait-win-number-six-and-his-second-successive-victory-in-the-Skoda-Fabia-this-weekend.-750x400Ο οδηγός από το Κατάρ και για 11 φορές πρωταθλητής Μέσης Ανατολής κέρδισε όλες τις ειδικές διαδρομές 13 στο σύνολο και τον αγώνα με σχετική άνεση και ανέβηκε στη ράμπα στη Finta το Σάββατο το απόγευμα με μια διαφορά 11 λεπτά 24.9sec από το δεύτερο Μshari Al-Thefiri που είχε για συνοδηγό το Nasser Al – Kuaire στο Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ.

Ο Nasser Al-Attiyah με το γάλλο συνοδηγό του Matthieu Baumel είχαν τον πλήρη έλεγχο στο τριήμερο αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και πρόσφεραν ένα μεγάλο θρίαμβο και μια ακόμη άψογη απόδοση στη ομάδα, μαζί και με ένα ρεκόρ την 62η νίκη σε ράλι του MERC.

Meshari-Al-Thafiri-chasing-a-podium-finish-and-a-win-in-MERC-2-in-Kuwait.Ο Μshari Al-Thefiri που στέφθηκε πρόσφατα εθνικός πρωταθλητής στο Κουβέιτ πέραν από την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη ήταν και νικητής στην κατηγορία MERC 2 με το Mitsubishi Lancer Evolution X. Να θυμίσουμε ότι ο πατέρας του Al-Thefiri, Ahmed κέρδισε τον αγώνα αυτό πριν από αρκετά χρόνια το 1981. Με συνοδηγό τον Nasser Al-Kuwari από το Κατάρ ο Al-Thefiri στη μακρόχρονη ιστορία του αγώνα, έγινε ο δεύτερος οδηγός από το Κουβέιτ στην ιστορία του MERC που φτανει στο βάθρο και ο πρώτος που  καταγράψει μια δεύτερη θέση τερματισμού. Το δίδυμο από το Κουβέιτ των Mufeed  Mubarak και Saad Al-Melaifi τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία MERC το 2011 στον αγώνα της Ιορδανίας που προσμετρούσε και στο WRC Rally .

NasserΟ Rashed Al-Nuami από το Κατάρ και ο ιταλός πλοηγός του Nicola Arena αγωνίστηκε με την απώλεια της τρίτης ταχύτητας του στο Subaru Impreza τους για δύο ειδικές και αποσύρθηκε από την τρίτη θέση που κρατούσε με προβλήματα στο  κιβώτιο ταχυτήτων. Με την μιά πρωτιά σε μια ειδική διαδρομή διατήρησε την πρωτοπορία στην κατηγορία MERC 2 στο πρωτάθλημα μετά από δύο γύρους.

Savas Laos 2Ο Yigit Timur που είχε χάσει το δρόμο του σε μια ειδική διαδρομή στο τιμόνι της Tok Sport Mitsubishi Lancer Evolution X, μαζί με το συνοδηγό του Ufuk Ulocak επωφελήθηκαν από τη δυστυχία του Al-Nuami ώστε να επιβεβαιώσουν την τρίτη θέση γενικής και τη δεύτερη στην MERC 2. Ο  αδελφός του νικητή Nasser ο Khalifa Al-Attiyah έχοντας για συνοδηγό του το Κύπριο Σάββα Λάο ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην τέταρτη θέση γενικής.

Savvas Laos 6Ο  Λιβάνιος Rodolphe Asmar με τον  έμπειρο συνοδηγό του Joseph Matar, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο στο εναρκτήριο αγώνα της φετινής χρονιάς στο Κατάρ, ήταν στην Πέμπτη θέση γενικής και στην τέταρτη θέση της ομάδας Ν, αλλά η ποινή των δύο λεπτών που χρεώθηκε γλίστρησε στην έβδομη θέση γενικής και την Πέμπτη στην ομάδα Ν.

Savas Laos 3TΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΡΑΛΙ ΚΟΥΒΕΙΤ

1 Νasser Al-Attiyan / Baumer Matthieu(1)            Skoda Fabia R5                         2:08:06.1

2 Μshari Al-Thefiri /  Nasser Al- Kuaire(4)           Mitsubishi Lancer Evo X             +11:24.9

3 Yigit Timur / Ufuk Uluocak (12)            Mitsubishi Lancer Evo X             +12:53.1

4 Khalifa Al-Attiyan/ Savvas Laos (8)                   Subaru Impreza                         +13:53.4

5 Khalid Al-Suwaidi / Giovanni Bernacchini (3)    Skoda Fabia R5                         +19:19.2

6 Rakan Al-Rashed / Jarkko Kalliolepo (17)         Mitsubishi Lancer Evo IX            +20:34.5

7 Rodolphe Asmar / Joseph Matar (10)               Mitsubishi Lancer Evo IX            +20:50.1

8 Hamed Shk Bin Eid / Afer Yousef (201)            Nissan                                      +22:39.2

9 Abdullan Alkuwari / Abel Hussein (7)                Mitsubishi Lancer Evo X             +25:11.4

10 Mohamed Mubarak / Thuwaini Al Mahel          RZR                                          +32:14.2

Savas Laos 1