Ράλι Σουηδίας Ε.Δ.8: Προβλήματα δημιουργεί η βαριά χιονόπτωση

35

Τα πληρώματα που λαμβάνουν μέρος στο Ράλι Σουηδίας περίμενα ότι το σκηνικό θα μετατραπεί σε χειμωνιάτικο αλλά δεν περίμενα τόσο βαρετή χιονόπτωση που θα τους προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση και προβλήματα.

Οι πρωτοπόροι οδηγοί  είναι αυτοί που επλήγησαν περισσότερο με το Βρετανό Kris Meeke να δέχεται τη μεγαλύτερη ζημιά. Ο Ulsterman ήταν ταχύτερος στο επαναληπτικό πέρασμα από την ειδική διαδρομή 7 στη Svullrya για να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης πριν από την αποχώρηση του στα μέσα της επόμενης ειδικής στο Röjden μετά που χτύπησε σε  μια πέτρα που ήταν θαμμένη στο δρόμο με το Citroen DS 3 και λόγο χιονόπτωσης δεν την είδε.

7974_KrisMeeke-Sweden-2016_001_896x504Επίσης πρόβλημα αντιμετώπισε στην ειδική Svullrya και ο Andreas Mikkelsen ο οποίος έπεσε από τη δεύτερη θέση μετά που βγήκε στην άκρη του δρόμου πέφτωντας σε ένα χαντάκι για να χάσει περίπου 20sec. Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε την διαδρομή με ζημιά στο μπροστινό αριστερό μέρος του Volkswagen Polo R και εξήγησε: «Έχασα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου για λίγο και χτύπησα ένα κορμό δέντρου. Σταμάτησα περιστράφηκα γύρω από το αυτοκίνητο και έχασα πολύ χρόνο, νομίζω ότι η ευκαιρία μου για της πρώτη θέση έχει φύγει. Είναι όλα σχετικά με τη δεύτερη θέση τώρα.”

Ο πρωτοπόρος του αγώνα Sébastien Ogier δεν ήταν απρόσβλητος από τα προβλήματα. Ο Γάλλος υπερέβη μια διασταύρωση στην ειδική Röjden και τερμάτισε γράφωντας  τον όγδοο πιο γρήγορο χρόνο, αλλά τα προβλήματα των άλλων πληρωμάτων  πίσω του σήμαινε ότι κατευθύνθηκε προς τη τελική διαδρομή της μέρας στο Torsby με αυξημένο προβάδισμα 30.9sec.

7798_evans-r5-monte-2016_888_592x333Ανέβηκε στη δεύτερη θέση γενικής από την έκτη που ήταν ο Hayden Paddon, στο δεύτερο πέρασμα από το Svullrya και ήταν πιο γρήγορος στην διασυνοριακή διαδρομή Röjden. “Έχουμε το πλεονέκτημα των οδικών συνθηκών λόγω του χιονιού. Οι δρόμοι καθαρίζουν με το πέρασμα αρκετών αυτοκινήτων, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ολισθηρό ο δρόμος” είπε.

Το δίδυμο στα Ford Fiesta RS ο Mads Østberg και ο Ott Tanak ανέβηκαν στην τρίτη και την τέταρτη θέση, υποβιβάζοντας τον Dani Sordo στην πέμπτη. Αλλά είναι τόσο μικρή η διαφορά 8.3sec που χωρίζει τα πληρώματα αυτά από τον Mikkelsen που είναι στην έκτη θέση.

Ο Craig Breen βρέθηκε τρίτος στην Svullrya αλλά έχασε  μια χούφτα από δευτερόλεπτα μετά την υπέρβαση του στην όγδοη ειδική διαδρομή.

5310_Sweden-Hyundai-Neuville-2015_22_896x504