Σε δοκιμασία το τρίτροχο ηλεκτρικό όχημα i-ROAD της TOYOTA στο κέντρο του Τόκιο

37

Aπό τον Απρίλιο 2015, η Park24 Co, Ltd και η Toyota Motor Corporation θα συνεργαστούν για τη δοκιμασία μιας υπηρεσίας που σχετίζεται με την κοινή χρήση αυτοκινήτων στο κέντρο του Τόκιο, χρησιμοποιώντας το Toyota “i-ROAD”, ένα συμπαγές τρίτροχο ηλεκτρικό όχημα. Το i-ROAD, σχεδιάστηκε για την ευελιξία και την ευκολία στη χρήση.

Θα συνδυαστεί με την υπηρεσία της Park24, “Times Car Plus”, όπου επιτρέπει σε μέλη της να χρησιμοποιούν τα κοινά αυτοκίνητά σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η δοκιμασία αυτή θα περιλαμβάνει επίσης στοιχεία από το “Ha:mo” της Toyota ένα βελτιστοποιημένο σύστημα αστικών μεταφορών.

i-Road_Tokyo_01b__midΗ δοκιμασία αυτή έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 10 Απριλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015. Δεδομένα χρήσης και σχόλια των χρηστών θα συγκεντρωθούν με στόχο την αξιολόγηση της ευκολίας χρήσης. Αυτή η δοκιμασία θα χρησιμοποιηθεί για να αξιολογηθούν και οι αλλαγές στα πρότυπα δραστηριότητας των χρηστών και την δεκτικότητα τους σε νέα συστήματα κινητικότητας αυτού του είδους.

Με έμφαση σε μιας διαδρομής μεταφορά, σε εμπορικές εγκαταστάσεις και αξιοθέατα, οι χρήστες θα παίρνουν τα οχήματα τους από το Times Station στο Yurakucho ITOCiA και αργότερα θα τα επιστρέφουν σε οποιοδήποτε από τα πέντε ακόλουθα σημεία: Tokyo Tower, Asakusa, Odaiba Palette Town, Tokyo Dome City ή Yurakucho ITOCiA.

i-Road_Tokyo_07__midΗ Park24 θα προσφέρει την υπηρεσία στα εταιρικά μέλη του Times Car Plus και ορισμένα μεμονωμένα μέλη. Μια σελίδα κρατήσεων θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα, να κάνουν κρατήσεις, όπου αυτόματα θα γράφονται για υποχρεωτικά μαθήματα κατάρτισης για το i-ROAD. Η υπηρεσία θα κοστίζει ¥ 412 (περίπου €3) ανά μονάδα για 15 λεπτά, με μέγιστη διάρκεια χρήσης δυόμισι ώρες.

Η εταιρεία Park24 λειτουργεί ένα δίκτυο χώρων στάθμευσης σε όλη την Ιαπωνία, και δημιούργησε το λεγόμενο Times Car Plus, μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων, για να αυξήσει την άνεση της δημόσιας κινητικότητας. Η υπηρεσία, η οποία έχει περίπου 430.000 μέλη, προσφέρει προς ενοικίαση σε μια μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων, όλων των τύπων.

i-Road_Tokyo_02__midΗ Toyota έχει διεξάγει δοκιμές λειτουργίας του Ha:mo, το βελτιστοποιημένο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της, στην πόλη της TOYOTA από τον Οκτώβριο του 2012. Το σύστημα αποσκοπεί στην ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη βελτίωση της κινητικότητας. Το Ha:mo συνδέει ιδιωτικά και δημόσια δίκτυα μεταφορών και δοκιμάζεται μεταξύ μεγάλων σιδηροδρομικών σταθμών και αποθήκες που βρίσκονται σε δημόσιες εγκαταστάσεις γύρω από την πόλη της Toyota. Το σχέδιο Ha:mo, δημιουργήθηκε όταν η πόλη της Toyota ορίστηκε ως μια περιοχή νέας γενιάς (Next-Generation Energy) και Social Systems Demonstration Area από το Ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.