Το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις αποτελεί άλλο ένα κλασικό τεστ για τα αστέρια του ERC

57

Ένα από τα πιο σκληροτράχηλα ράλι βρίσκεται σε αναμονή για το Ευρωπαϊκό Πρωταθλήμα Ράλι της FIA. Πρόκειται για το Seajets Ράλι Ακρόπολις που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή στην Ελλάδα.

Μετά την άσφαλτο της Γκραν Κανάρια και της Βορείου Ιρλανδίας, μια άλλη μακροχρόνια εκδήλωση φιλοξενεί τον πρώτο χωμάτινο γύρο της σεζόν 2016. Καθώς το ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και στην πόλη της Λαμίας, για πρώτη φορά από το 2005. Ο νικητής του περασμένου έτους ο Πολωνός Πρωταθλητής του ERC 2015 ο  Kajetan Kajetanowicz θα συνοδεύεται από τους άλλους κορυφαίους θαμώνες του πρωταθλήματος σε μια εντελώς διαφορετική διαδρομή.

Acropolis-Rally-day-two_David-Botka-800x533Κυπριακή παρουσία..

Ανάμεσα στα 36 συνολικά πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκονται και πέντε Κυπριακά που το καθένα από αυτά θέλει να γράψει την δική του ιστορία. Η Yiangou Motors sport Ltd λαμβάνει μέρος με τρία ξεχωριστά πληρώματα και στοχεύουν να καταγραφούν στο βιβλίο το ρεκόρ Γκίνες καθώς θα είναι η πρώτη φορά που τρία πληρώματα από την ίδια οικογένεια θα τρέχουν σε αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

RALLY PAFOU 28-29-11-2015 (114)Ο Πατέρας Γιάγκος Γιάγκου θα τρέξει με συνοδηγό τον Πιερή Χουρίδη σε ένα Mitsubishi Lancer Evo IX. Με πανομοιότυπο αυτοκίνητο θα τρέξει και ο υιός Παναγιώτης Γιάγκου με συνοδηγό τον Παναγιώτη Κυριάκου. Τέλος η μητέρα Λίτσα Γιαγκου θα τρέξει με συνοδηγό την Ελένη Ηλία σε ένα Subaru Impreza N12.

Παράλληλα στον 3ο γύρου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τρέχουν και οι Πέτρος Παντελή με συνοδηγό τον Κωσταντίνο Κωσταντίνου σε ένα Mitsubishi Lancer Evo Χ και ο Παύλος Παύλου με την Έλενα Παύλου επίσης σε ένα Mitsubishi Lancer Evo IX.

kan_12987994_1140038792702329_99395760_n

Ο Πέτρος Παντελή που ως γνωστό έλαβε μέρος και στο 37ο Ολυμπιακό Ράλι όπου και τερμάτισε στην 4η θέση ελπίζει σε μια καλή παρουσία στον αγώνα και τρέχει με τα χρώματα της Anco και της Κώστας Πέτρου Motors.

Στα πλάνα του Πέτρου Παντελή για τη φετινή χρονιά είναι να ακολουθήσει ολόκληρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος και ο φετινός αγώνας πέραν από το ERC προσμετρά και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τέλος ακόμη ένα Κυπριακό Πλήρωμα οι Φοίβος Νικολάου με συνοδηγό το Νίκο Μαραγκό θα λάβουν μέρος στον αγώνα με ένα Subaru Impreza N12 και θα προσμετρήσουν μόνο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο αγώνας…
πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951, το Ράλι Ακρόπολις και έχει τη φήμη ότι είναι ένα από τα πιο σκληρά ράλι στον κόσμο και για τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς, λόγω του βραχώδους ορεινού εδάφους του. Απέκτησε φήμη ως μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι  κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, με τους Paddy Hopkirk και Roger Clark να αποτελούν τους δυό τελευταίους νικητές του αγώνα πριν από την επιστροφή του το 2014. Στα χρόνια που μεσολάβησαν και ο αγώνας προσμετρούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, στους νικητές περιλαμβάνονται ιερά τέρατα του αθλήματος όπως οι Walter Röhrl, Ari Vatanen, Juha Kankkunen, Κάρλος Sainz, Colin McRae και Sébastien Loeb.

03 KAJETANOWICZ Kajetan BARAN Jaroslaw FORD FIESTA R5 ACTION during the 2016 European Rally Championship ERC Circuit of Ireland rally,  from April 7 to 9, at Belfast, Ireland - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI
Η μεταφορά της έδρας από το Λουτράκι πίσω στην Λαμία σημαίνει μια επιστροφή σε ολότελα χωμάτινες διαδρομές αποτελούμενες από 12 ειδικές συνολικού μήκους 231,52 χιλιόμετρα. Μετά την κατατακτήρια διαδρομή σήμερα Παρασκευή  ο αγώνας ξεκινά με τη διαδρομή 25,7 χιλιομέτρων Seajets Νέα Γραβιά. Αύριο Σάββατο θα γίνουν εξι ειδικές τρεις επαναλαμβανόμενες και άλλες 6 ειδικές την Κυριακή (τρεις επαναλαμβανόμενες)

Παραμείνετε συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για συνεχή ενημέρωση από τον αγώνα.