Τρέχει σε Νορβηγία και Σουηδία ο Ole Christian Veiby με Skoda Fabia R5

32

Ο νικητής της κατηγορίας WRC 3 στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2016 στο Ράλι Monte Carlo, ο Ole Christian Veiby θα λάβει μέρος στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο Ράλι Σουηδίας. Θα βρίσκεται στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5 της κατηγορίας WRC2 καθώς προετοιμάζεται να αγωνιστεί για τον τίτλο φέτος στο Junior WRC.

Ο 19 χρόνος Νορβηγός οδηγός τερμάτισε δεύτερος στην παρθενική του σεζόν στο Junior WRC πέρυσι και έχει θέσει ο ίδιος το στόχο να κερδίσει τον τίτλο φέτος. Καθώς ο πρώτος γύρος του Πρωταθλήματος Νέων καθυστερά και θα είναι το Vodafone Rally de Portugal το Μάιο, ο Veiby λαμβάνει μέρος και σε άλλους αγώνες για να κρατήσει την φόρμα του αλλά και για να αποκτήσει εμπειρία.

Στον εναρκτήριο αγώνα του Monte Carlo οδήγησε ένα Citroen DS3 R3T όπου και κυριάρχησε στην WRC 3, τερματίζοντας σχεδόν τέσσερα λεπτά μπροστά από τον δεύτερο Jordan Berfa.

Αυτό το Σάββατο θα πάρει την πρώτη του γεύση από ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο R5 στο Ράλι Finnskog του νορβηγικού Πρωταθλήματος ως προθέρμανση για το σουηδικό αγώνα WRC την επόμενη εβδομάδα. ” έχω μια συναρπαστική σεζόν μπροστά μου. Φέτος θα κυνηγήσω  την πρώτη θέση στο Junior WRC, αν και γνωρίζω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι εξίσου δύσκολο με πέρυσι », είπε για να συμπληρώσει. « ήταν όλα νέα για μένα πέρυσι, αλλά τώρα έχω την εμπειρία από τους περισσότερους αγώνες στα ράλι και αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι ωραίο που θα κάνω προθέρμανση στον αγώνα στην πατρίδα μου στο ράλι Finnskog και στο ράλι της Σουηδία το επόμενο Σαββατοκύριακο μετά από αυτό. “Οδηγώντας το Skoda θα είναι διασκεδαστικό να ανταγωνιστώ τους οδηγούς, όπως το Mads Østberg και το πρωταθλητή του νορβηγικού πρωταθλήματος της περασμένης χρονιάς Eyvind Brynildsen, που και οι δύο θα τρέξουν στο ράλι Finnskog με R5 Ford Fiesta”.

Το Ράλι Finnskog θα είναι η πρώτη εκδήλωση VBY για περισσότερο από ένα χρόνο, για τον Veiby που θα έχει παράλληλα συνοδηγό το Stig Rune Skjærmoen. Ο νορβηγός είναι πίσω για να συμπληρώσει τις σημειώσεις του μετά που ο συνοδηγό του το 2015 ο Anders Jaeger έχει μεταφερθεί στο αριστερό μπάκετ ως συνεργάτης του Andreas Mikkelsen στη Volkswagen.