Υπόγραψαν στην WRX Team Austria οι Timur Timerzyanov και Janis Baumanis

34

Δυό νέοι οδηγοί έχουν υπογράψει με την WRX Team Austria για συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA. Πρόκειται για το Ρώσσο Timur Timerzyanov και το Janis Baumanis από τη Λετονία.

Η WRX Team Austria διευθύνεται από την MJP Racing, και έχει την υποστήριξη της Stohl Racing. Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Πρωταθλητής του Αυστριακού πρωταθλήματος Rallycross 2015 Max Pucher που θα αγωνιστεί επίσης σε πέντε γύρους του φετινού FIA Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Rallycross (Euro RX) και σε επιλεγμένους αγώνες του World RX. Η ομάδα συγκροτήθηκε το 2015 και αποτελείτο , από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Max Pucher και τον Αυστριακό πρώην οδηγό ράλι Manfred Stohl.

Για το 2016, ωστόσο, ο Stohl αποφάσισε να επικεντρωθεί στην πλευρά της μηχανικής στα Rallycross και θα υποστηρίξει την MJP Racing σε όλους τους 12 γύρους του πρωταθλήματος με την ομάδα της Ford Fiesta RX Supercars του Timerzyanov, ο οποίος οδήγησε για τη Ford Olsbergs MSE το 2015 που σχολίασε: ” αφού είχα πολλές επιλογές για το 2016, έκανα μια συνειδητή απόφαση να ενταχθώ σε μια μεγάλη ομάδα με ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο », εξήγησε ο Ευρωπαϊκος πρωταθλητής Rallycross του 2012 και 2013 από το Καζάν της Ρωσίας. “Το επίπεδο του πρωταθλήματος αυξάνεται συμπεριλαμβανομένης της ομάδας και εξέλιξης του αυτοκινήτου συν κάποιους άλλους φανταστικά οδηγούς που αυξάνονται  όλη την ώρα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι μέλος με πλήρη απασχόληση σε μια τέτοια δυναμική ομάδα που ξεχώρισε το 2015. Αυτή η χρονιά δεν θα είναι ευκολότερη, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι είμαι έτοιμος για αυτό!  Τώρα απλά περιμένω το φως να πάει στο πράσινο “.

Ο Timur Timerzyanov και ο Janis Baumanis από τη Λετονία ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την WRX Team Austria σε αγώνα της περσινης σεζόν, στο κλείσιμο της χρονιάς  στην Αργεντινή . «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε η WRX Team Austria» για συμμετοχή σε αγώνα WRX, δήλωσε o Baumanis, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Super 1600. «Ήταν λαμπρό που συναγωνίστηκα με τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου στην Αργεντινή και ήμουν τόσο χαρούμενος που μπόρεσα να φτάσω στον τελικό στην πρώτη μου συμμετοχή με την ομάδα. Έμαθα ότι η WRX Team Austria έχει μια φανταστική ομάδα ανθρώπων και μια τέλεια ατμόσφαιρα, η οποία τους έκανε μια εύκολη επιλογή για το 2016. Ο Max έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου για τη φετινή χρονιά, και η Stohl Racing έχει πραγματοποιησεί κάποια τεχνικά θαύματα “.
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Max Pucher κατέληξε στο συμπέρασμα: « Το 2015 ήταν μια δύσκολη αλλά συναρπαστική πρώτη χρονιά για την ομάδα. Έχουμε φτάσει στα ημιτελικά τακτικά και το γεγονός ότι βρεθήκαμε στο τελικό στις δύο τελευταίες διοργανώσεις της χρονιάς δείχνει πόσο ανταγωνιστική ήταν τόσο η ομάδα όσο και το αυτοκίνητο. Οι Timur και Janis έχουν ένα εξαιρετικό ιστορικό στα Rallycross και τώρα είναι ευθύνη μας να τους δώσουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη τόσο με το αυτοκίνητο και την ομάδα. Προσωπικά ανυπομονώ να ανταγωνίζομαι στο Ευρώ RX φέτος και να αγωνιστώ σε μερικούς επιλεγμένους φανταστικούς αγώνες του World RX. “