Η μεταγραφολογία καλά κρατεί με τον Tanak να μην αποφασίζει

87

Δυό μόνο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στην Ισπανία και την Αυστραλία.

Οι αγώνες αυτοί ιδιαίτερα ο μεικτής επιφανείας σε άσφαλτο και χώμα στην Ισπανία ίσως να είναι και ο πιο καθοριστικός για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην υπόθεση τίτλου ανάμεσα του Εσθονού Ott Tanak αλλά και τον άλλων μνηστήρων Sebastien Ogier και Thierry Neuville που εξακολουθούν να είναι στο κόλπο με λιγότερες πιθανότητες.

Από την άλλη πλευρά μια πλειάδα οδηγών είναι σε αναμμένα «κάρβουνα» καθώς περιμένουν το Ott Tanak να ξεκαθαρίσει και το αγωνιστικό του μέλλον.

Από τον Απρίλιο ξεκίνησε η σεναριολογία για το μέλλον του Εσθονού. Ήθελε να κλείσει νωρίς το θέμα. Πέρασαν έξι ολόκληροι μήνες και ακόμα περιμένουμε το ίδιο πιστεύουμε και ο ίδιος ο Tanak. Γιατί το λέμε αυτό; Απλούστατα αν ο μάνατζερ του καιο ίδιος έχουν κλειστό το θέμα τότε ο Εσθονός πέραν από ένας μεγάλος οδηγός είναι και ένας μεγάλος ηθοποιός.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και την όλη σεναριολογία που εξελίσσεται γύρο από αυτό το θέμα.

Πρώτα πήγε πίσω στη M-Sport Ford. Μάλιστα λέγεται ότι ο Malcolm Wilson είχε πενταετή συμφωνία που τον περιμένει. Στη συνέχεια παρέμενε στη Toyota Gazoo Racing, τότε δεν ήταν. Στη συνέχεια μπήκε στο κόλπο και η Hyundai Motorsport. Όχι, όχι παραμένει πίσω στην Toyota. Σίγουρα μένει εκεί. Το σίγουρο όμως φαίνεται ότι δεν πηγαίνει στην Citroen

Τα τελευταία πάλι σενάρια τον κατατάσσουν ότι είναι πίσω στο τραπέζι και συνομιλεί με την Hyundai και μπορεί να φορούν μπλε φόρμα την επόμενη σεζόν τελικά.

Πραγματικά δεν έχουμε ιδεά τι γίινεται.

Αυτή η θεαματική σεναριολογία πίσω από τις ειδικές συνεχίζεται για μεγαλύτερο διάστημα από τη μετα Volkswagen μετάβαση του Sébastien Ogier που τον ήθελε στην M-Sport. Υπήρχε όμως ένα δεύτερο κεφάλαιο 12 μήνες αργότερα, όταν φλερτάρανν και πάλι με άλλες ομάδες, προτού παραμείνουν εκεί που ήταν.

Αλλά αυτές οι ιστορίες δεν έχουν πάρει τίποτα για τις ανατροπές και τις στροφές που προφανώς εμπλέκονται στις συζητήσεις του Tänak. Ότι το αστέρι της Toyota κατέχει όλα τα χαρτιά είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία. Όλοι τον θέλουν εκτός από τη Citroën που προαναφέραμε, καθώς η γαλλική εταιρεία έχει Ogier και Esapekka Lappi δεμένους για την επόμενη σεζόν και όταν μάθουμε πού πηγαίνει ο εσθονός, τότε τα υπόλοιπα καθίσματα θα ταξινομηθούν.

Ναι ο Craig Breen, ο Kris Meeke, ο Jari-Matti Latvala και ο Andreas Mikkelsen πρέπει να είναι υπομονετικοί, ενώ ο ηγέτης του πρωταθλήματος κάνει στο μυαλό του διάφορες σκέψεις.

Ο λόγος για τον οποίο μια τέτοια φαινομενικά δυσάρεστη αγορά οδηγών είναι τόσο σπάνια αυτές τις μέρες είναι ότι προηγουμένως είχαμε πρωταθλητές σε διευθετημένες θέσεις.

Πριν από τη μετακίνησή του στην M-Sport, ο Ogier παρέμεινε στη Volkswagen από το 2012 μέχρι το τέλος του 2016. Πριν από αυτόν, ο Sébastien Loeb ήταν στη μισθοδοσία της Citroën από το 2001 έως την αποχώρησή του από το WRC πλήρους απασχόλησης. Για χρόνια, πραγματικά δεν υπήρχαν μεγάλες ιστορίες μετακίνησης οδηγού.

Ο Carlos Sainz (αριστερά) και ο Colin McRae συμμετείχαν σε μεγάλες κινήσεις στην εποχή τους

Η συμφωνία της Toyota με το Meeke την περασμένη σεζόν έθεσε νέα δεδομένα, αλλά αυτά δεν ήταν τίποτα όπως οι παλιές ιστορίες με τους οδηγούς «τέρας» του Colin McRae που μετακόμισαν από τη Subaru στη Ford στα τέλη του 1998. Ο Σκωτσέζος  ήταν και σε ένα Subaru… όταν αυτή πήρε την κάτω βόλτα πριν βυθιστεί.

Και τότε υπήρξε και ο Carlos Sainz και η μετακίνησή του από τη Ford στην Toyota στη Lancia στη Subaru στη Ford και πάλι Toyota, Ford στην Citroen. Έχουμε χάσει τίποτα; Και η κάθεμια από αυτές τις κινήσεις ήταν μια εξαιρετικά εγκεφαλική κίνηση από τον Ισπανό (εκτός από το τρίτο ξόρκι στη Ford, που προκλήθηκε μετά την απαγόρευση της Toyota το 1996).

Έτσι, για να καταλάβετε πόσο σκληρή είναι και η φετινή αγορά ή πόσο σκληρή μπορεί να γίνει, αλλά δεν έχει τίποτα να μας θυμίσει κάτι από παλιά. Ακόμη…