Αδιέξοδο στις συνομιλίες Toro Rosso με Honda

33

Αδιέξοδο σημειώθηκε στις συνομιλίες Toro Rosso με Honda στην προσπάθεια των Ιαπώνων να βρουν μια δεύτερη ομάδα στην οποία να προμηθεύουν κινητήρες για το 2018 στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Honda είχε ξεκινήσει τις συνομιλίες με την ομάδα της Faenza μετά το σπάσιμο της συμφωνίας με τη Sauber. Οι συζητήσεις με την ομάδα της Toro Rosso προχωρούσαν κανονικά, μέχρι που οι δύο πλευρές ήρθαν σε αδιέξοδο στο οικονομικό.

Ως εκ τούτου, και με τις εβδομάδες να περνούν και τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά να έχει ξεκινήσει, η STR αποφάσισε να συνεχίσει και το 2018 με κινητήρες Renault, όπως είχε συμφωνηθεί εξ αρχής.

Έτσι, η Toro Rosso θα συνεχίσει να τρέχει και το 2018 με κινητήρες Renault, την ώρα που για τους Ιάπωνες τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλά για την επόμενη χρονιά.

Δεδομένης και αυτής της εξέλιξης ο Ιάπωνας κατασκευαστής παραμένει να έχει ως μόνο τροφοδότη κινητήρων τη McLaren με την οποία αν τα σπάσουν τότε είναι αναγκασμένοι να αποχωρήσουν από τις πίστες της F1.

Από την άλλη, αν η McLaren μείνει χωρίς τη Honda, τότε η μόνη της επιλογή θα είναι η Renault κάτι που δεν θα είναι και τόσο καλό για την McLaren με δεδομένο ότι στη Renault εργάζονται πυρετωδώς για την εξέλιξη του αυτοκινήτου για τη νέα σεζόν και θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς να έχουν μια ακόμη ομάδα να προμηθεύουν με κινητήρες.

Nα σημειώσουμε εδώ ότι Ferrari και Mercedes έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθενται να προμηθεύσουν με κινητήρες τη McLaren.

Όπως και νάχει οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο, οπότε άπαντες τηρούν στάση αναμονής, αν κι όλα συγκλίνουν πως τίποτα δεν θα αλλάξει στο εν λόγω θέμα.