Αισιοδοξία ότι το ράλι Βρετανίας θα βρίσκεται στο WRC to 2021

18

To Motorsport UK είναι «αισιόδοξο» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι την επόμενη χρονιά, παρά το γεγονός ότι το Rally GB δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική λίστα των εννέα αγώνων του 2021.

Η ιστοσελίδα του Motorsport.com δημοσιεύει ότι δυό ομάδες θέλουν ένα αδύνατο αγωνιστικό ημερολόγιο το 2021 που να περιλαμβάνει μόνο 10 αγώνες ενώ ο WRC Promoter πιέζει να γίνουν 12 αγώνες αφήνωντας ως πιθανό συμβιβασμό τους 11 αγώνες.

Η επιθυμία μείωσης του μεγέθους του αγωνιστικού ημερολογίου από 14 αγώνες σε πολύ λιγότερους έρχεται εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 που έχει πλήξει την αυτοκινητοβιομηχανία σε όλους τους τομείς με την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων παγκοσμίως ενώ οι προυπολογισμοί για την ανάπτυξη των υβριδικών αυτοκινήτων για το 2022 είτε περικόπτονται είτε παγώνονται.

Ο WRC Promoter έχει δεχθεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα με την ακύρωση πολλών αγώνων εξαιτίας του κορωνοϊού με την Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία και την Μεγάλη Βρετανία να βρίσκονται στο τέλος της ημέρας ανάμεσα στις χώρες που έχουν ακυρώση τους αγώνες τους.

Οι εννέα χώρες που έχουν συμβόλαιο για την πραγματοποίηση αγώνα το 2021 ανακοινώθηκαν την Παρασκευή μετά από την ηλεκτρονική διάσκεψη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Αυτές είναι το Μόντε Κάρλο, η Σουηδία, η Πορτογαλλία, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Ισπανία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία που κλείδωσαν θέση για τη νέα χρονιά. Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί αβεβαιότητα σχετικά με τον βρετανικό αγώνα.

APRIL 28: Thomas Preston / Max Freeman – Skoda Fabia R5 during the British Rally Championship: Pirelli International Rally on April 28, 2018. (Photo by LAT Images)

Ενώ οι διοργανωτές του Rally GB έχουν συμβόλαιο με την Ουαλική Κυβέρνηση για το 2021 δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με τον WRC Promoter.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Motorsport UK πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία που θα διασφαλίσει ότι ο βρετανικός αγώνας θα συμπεριληφθεί στην τελική σύνθεση του αγωνιστικού ημερολογίου του 2021.

«Περιμέναμε πλήρως το αποτέλεσμα της συνάντησης του WMSC FIA και το βλέπουμε ως έργο σε εξέλιξη» δήλωσε ο Hugh Chambers.

« Εχουμε συνεχή υποστήριξη από τους εταίρους μας από την Ουαλική Κυβέρνηση για να φέρουμε το WRC πίσω στην Ουαλία τον επόμενο χρόνο και είναι αυτονόητο ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε μια θέση στο ημερολόγιο του 2021».

«Μέχρι σήμερα οι συνομιλίες μας με τον υποστηρικτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήταν πολύ θετικές και είμαστε αισιόδοξοι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προστεθεί αλλά τελικά η συμπερίληψη μας θα εξαρτηθεί από τον συνολικό αριθμό αγώωνων που συμφωνήθηκαν μεταξύ των ομάδων και τοθ προωθητή. Είναι σαφές ότι οι εννέα αγώνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί έχουν ήδη συμβόλαιο και υπάρχει πίεση από ορισμένους να περιορίσουν την σεζόν σε μόλις 10 αγώνες»

« όλοι στην κοινότητα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι εκτιμούν τον αγώνα του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ελκυστικός με πολλούς τρόπους. Αλλά όπως είδαμε φέτος στο πλαίσιο της τρέχουσας παγκόσμιας πανδημίας για την υγεία και των πιθανών οικονομικών συνεπειών, τίποτα δεν είναι πλέων σίγουρο σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές»

«Από την αρχή του WRC το Rally GB ήταν πάντα ένας κορυφαίος αγώνας στο ημερολόγιο και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου θα επιστρέψουν εδώ το 2021».

ΠΗΓΗ: Motorsport.com