Αισιόδοξος για νίκες στη νέα χρονιά ο Elfyn Evans

51

Ο ουαλός οδηγός μετά την περσινή απογοητευτική του χρονιά με την M-Sport Ford World Rally Team, καθώς τελείωσε στην έβδομη θέση της κατάταξης για τον τίτλο των οδηγών είναι αρκετά αισιόδοξος για το 2019 ότι μπορεί να πετύχει νίκες.Την αισιοδοξία του την στηρίζει στην ανοδική πορεία που είχε στο τέλος του 2018, που εξασφάλισε την 3η θέση στην Ισπανία και την 6η στην Αυστραλία.

Ο Elfyn Evans πιστεύει ότι μπορεί να είναι σταθερά γρήγορος όταν θα ξεκινήσει η νέα σεζόν.


“Το περασμένο έτος ήταν πολύ απογοητευτικό, το πρώτο εξάμηνο ειδικά. Πολλά πράγματα συνέβησαν που έπληξαν τον άνεμο από τα πανιά μου”, εξήγησε. “Φάνηκε ότι πήγαινα από το κακό αποτέλεσμα σε άλλο κακό αποτέλεσμα για διάφορους λόγους. Βρισκόμουν αρκετά πίσω και έκανα μια δύσκολη χρονιά. Ένιωσα προς το τέλος του χρόνου ότι χαλάρωσα πολύ περισσότερο με την οδήγηση. Είμαι βέβαιος ότι επιδείξαμε την ταχύτητα που χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε αγώνες. Τώρα πρόκειται αυτή την αισιοδοξία να την φέρω μαζί μου σε κάθε ράλι”. 

Ο Evans εισέρχεται στην τέταρτη πλήρη σεζόν του στην κορυφαία κατηγορία του WRC ως οδηγός της M-Sport και αισθάνεται ότι η συνέχεια του δίνει καλό λόγο να είναι θετικός.

Παρά το γεγονός ότι σημείωσε μόνο δύο βάθρα κατά τη διάρκεια του 2018, επιμένει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεσηκαι θα το αποδείξει στον εναρκτήριο αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας στο Rallye Monte-Carlo (24-27 Ιανουαρίου).


Ανάφερε σχετικά με τον αγώνα: «Πάω στη νέα σεζόν με μια πολύ θετική προοπτική. Όταν έρχομαι στην οδήγησή μου, νομίζω ότι βρήκα ένα καλό μέρος, ελπίζω να αμφισβητώ για τις νίκες των αγώνων και πολλά περισσότερα βάθρα. Δεν αισθάνομαι πραγματικά καμιά πίεση, είμαι ενθουσιασμένος περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η ομάδα εξακολουθεί να έχει κίνητρα να κερδίσει και αισθάνομαι πολύ άνετα στο περιβάλλον”.