Ακάθεκτος συνεχίζει ο Tanak που πέρασε τρίτος

45

Με την ολοκλήρωση και της SS14 ο Ott Tanak κέρδισε άλλη μια ειδική διαδρομή και ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Στην μάχη για την κορυφή ταχύτερος ήταν εκ νέου ο Neuville με μόλις 0,1 δευτερόλεπτο από τον Ogier που εξακολουθεί να κρατά την πρωτοπορία με διαφορά 3.2 δευτερόλεπτα τώρα ενώ απομένουν μόνο δυό ειδικές για την ολοκλήρωση του αγώνα.  Ερωτηθείς ο πρωτοπόρος του αγώνα από το wrc.com πως βρήκε αυτή την ειδική ανάφερε: “Δύσκολο, επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι 100%. Παρουσιάζει ένα μικρό ζήτημα.”

Από την πλευρά του ο βέλγος οδηγός που πιέζει αρκετά, δεύτερος ταχύτερος, ίσως καλύψει την διαφορά ανάφερε: “Μεγάλη μάχη, δεν ήμουν ευχαριστημένος με την οδήγησή μου εδώ επειδή έπρεπε να παίξω πάρα πολύ με τις ρυθμίσεις του κινητήρα λόγω του πάγου και έχασα και τα φρένα».

Ο Kris Meeke σημείωσε τον 4ο χρόνο στην ειδική με τους Latvala και Suninen να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα σε χρόνους.

Ο πρωτοπόρος στο WRC 2 Pro ο Gus Greensmith κάνει ένα συνηριτικό αγώνα ώστε να δειαχειριστή το προβάδισμα για τη νίκη. “Το απολαμβάνω, αλλά σίγουρα δεν παίρνουμε ρίσκα και με λίγο δισταγμό μπαίνουμε στις στροφές, απλά γυρίζουμε πίσω και δεν κάνουμε τίποτα ηλίθιο”.