Ακόμη ένα επεισόδιο στο κατά πόσο θα περάσει το VW Group στην F1

26

Είναι σε όλους γνωστό ότι το κορυφαίο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού πέραν από το θέαμα που προσφέρει είναι και πολύ δαπανηρό και κάνει αρκετά δύσκολο το έργον υφιστάμενων ομάδων.

Αρκετές από αυτές αντιμετωπίζουν αρκετά οικονομικά προβλήματα και δυσκολεύονται να καλύψουν τους προυπολογισμο΄ς τους ή ακόμη κάνουν και περικοπές στο μπορέσουν να βγάλουν την χρονιά.

Τα τελευταία χρόνια και μετά την αποχώρηση της Volkswagen από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, την αποχώρηση της Porsche και της AUDI από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής γίνονται όλο και πιο έντονες οι φήμες ότι το Volkswagen Group ετοιμάζεται να κάνει την είσοδο του με δική του ομάδα στο «μαγικό κόσμο» της Formula 1.

Τα νέα “κεφάλια” της Formula 1, Chase Carey and Ross Brawn έχουν διαβεβαιώσει τις ομάδες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, για πιο δίκαιη διανομή των εσόδων από την διοργάνωση, όταν η ισχύουσα συμφωνία λήξει το 2020. Επίσης, ομάδες όπως η Force India, έχουν πει αρκετές φορές στους νέους ιδιοκτήτες της Formula 1 ότι η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πρέπει να γίνει πιο προσιτή.

Πάνω σε αυτόν τον παράγοντα, δηλαδή στο υψηλό κόστος της Formula 1, αναφέρθηκε σε τελευταία του δήλωση από την Ινδία ο διευθυντής αγωνιστικού τμήματος του ομίλου Volkswagen, Bernhard Gobmeier, δικαιολογώντας με έναν ακόμα τρόπο την ατολμία της να εισέλθει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Χαρακτηριστικά, ο Gobmeier είπε:

Η Formula 1 είναι ένα δύσβατο μονοπάτι. Είναι πολύ ακριβή. Όλες οι ομάδες, εκτός από τις τέσσερις μεγάλες έχουν οικονομικά προβλήματα. Και οι πίστες δεν μπορούν να πληρώσουν αυτά που τους ζητούνται. Λόγω της δαπανηρής φύσης της, κατά την προσωπική μου άποψη έχουν πάρει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι. Το βλέπουμε παντού. Η Mercedes απασχολεί περίπου 1.500 άτομα που δουλεύουν για τα μονοθέσια της στη Formula 1. Αν υπολογίσουμε και διάφορους άλλους προμηθευτές, αυτός ο αριθμός φτάνει τις 2.000. Δηλαδή για δύο μονοθέσια δουλεύουν 2.000 άνθρωποι. Θα πρέπει να εξετάσετε πόσο ακριβοί είναι οι μισθοί στην Αγγλία και πόσο ακριβά είναι τα υλικά.

Ο Gobmeier έκανε σύγκριση μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, όσον αφορά την ικανότητα περιορισμού του κόστους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, επισημαίνοντας ότι:

Στην Αμερική έχουν στο μυαλό τους τον έλεγχο του κόστους. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Σε κάποιες από αυτές υπάρχει έλεγχος του κόστους, αλλά στη Formula 1 δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος, όπως επίσης και στο WEC.

Τέλος, το στέλεχος της γερμανικής εταιρίας πιστεύει ότι η F1 πρέπει να προσφέρει ένα καλύτερο θέαμα, εάν θέλει να προσελκύσει και πάλι μεγάλους χορηγούς, λέγοντας:

Ο αριθμός των χορηγών μειώνεται, οι μεγάλοι χορηγοί, όπως οι εταιρείες τσιγάρων, δεν υπάρχουν πια, οι μικροί χορηγοί επίσης μειώνονται. Και οι θεατές μειώνονται, ενώ ταυτόχρονα το κόστος αυξάνεται, κάτι που δεν ταιριάζει, πρέπει να κάνουν τους αγώνες πιο θεαματικούς.

Με όλες αυτές τις τοποθετήσεις αντιλαμβάνεσται ότι στον όμιλο της Volkswagen που βιώνει ακόμη αρκετά προβλήματα από το Dieselgate του 2015 σκέφτονται διπλά και τρίδιπλα να κάνουν βήματα στα «βαθειά νερά». Το γεγονός όμως ότι το συζητούν αφήνει ανοικτές κάποιες πθανότητες ότι μπορούν να κάνουν και το μεγάλο πήδημα σε κάποια στιγμή.