Ακρως εξουθενωτικό το νέο πρωτάθλημα της F1

10

Θα επηρεάσει τις ζωές όλων όσων εμπλέκονται σε αυτήν και θα διαταράξει και τις προσωπικές σχέσεις των οικογενειών

Την πιο πάνω άποψη εξέφρασε ο οδηγός της Red Bul Racing Max Verstappen όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές που θα έχουμε στο νέο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ως γνωστό για πρώτη φορά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το επόμενο  παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 θα είναι άκρως εξουθενωτικό, καθώς θα περιλαμβάνει 22 αγώνες στο αγωνιστικό του ημερολόγιο.

 Ερωτώμενος για αυτό, ο οδηγός της Red Bull Racing από την Ολλανδία, αμφισβήτησε αυτήν την επέκταση του ημερολογίου, ενώ δήλωσε ότι θα επηρεάσει τις ζωές των μηχανικών των ομάδων, οδηγώντας τους σε διαζύγια με το έτερον τους ήμισυ.

Ο Ολλανδός ανέφερε ότι η κύρια ανησυχία του είναι για τα μέλη των ομάδων, που θα πρέπει να βρίσκονται ακόμα περισσότερες ώρες στις πίστες, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Δεν συμφωνώ με τους 22 αγώνες το χρόνο. Νομίζω ότι πρέπει να επιλέξουμε τις καλύτερες πίστες εκεί έξω, ξέρω ότι θέλουν να κερδίσουν χρήματα, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούν τους μηχανικούς που είναι στην πίστα. Φτάνουν την Δευτέρα ή την Τρίτη για να φτιάξουν τα πάντα, ενώ τα μεγάλα αφεντικά φτάνουν την Παρασκευή ή ίσως και το πρωί του Σαββάτου και πετούν πίσω για στο σπίτι τους ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Συμπλήρωσε επίσης:

«Για αυτούς δεν είναι πρόβλημα, μπορούν εύκολα να κάνουν και 30 αγώνες, επειδή λείπουν μόνο για τρεις ημέρες από το σπίτι τους. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι τουλάχιστον πέντε ή έξι μέρες, και δεν παραπονιέμαι καν για εμάς τους οδηγούς, αλλά οι μηχανικοί, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαζυγίου αμέσως, αν υπάρχουν περισσότεροι αγώνες.»