Ακυρώθηκε το Ράλι Φινλανδίας

15
2019 FIA World Rally Championship Round 09, Rally Finland 1 - 4 August 2019 Thierry Neuville Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ένας από τους σημαντικότερους αγώνες του WRC, το Ράλλυ Φινλανδίας, δε θα διεξαχθεί φέτος, ως απότοκο της πανδημίας του COVID-19.

Παρόλο που η κατάσταση με τον κορονοϊό COVID-19 στη Φινλανδία και διεθνώς έχει βελτιωθεί, η AKK Sports, υπεύθυνη για τη διοργάνωση του Ράλλυ Φινλανδίας, ανακοίνωσε την ακύρωσή του αγώνα που είχε προγραμματιστεί για τις 6-9 Αυγούστου.

H ανακοίνωση της AKK Sports αναφέρει: “Μαζί με την άγνωστη εξέλιξη του COVID-19, υπάρχουν σημαντικές αβεβαιότητες που επηρεάζουν την απόφασή μας. Για παράδειγμα, υπάρχει η έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με το αν οι περιορισμοί που έχει θέσει το κράτος για τα δημόσια γεγονότα θα συνεχιστεί μετά τον Ιούλιο, και για το πώς οι ξένοι συμμετέχοντες, ομάδες και θεατές θα ταξιδέψουν με ασφάλεια στη Φινλανδία”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα για μεταγενέστερη ημερομηνία εξετάστηκε, ωστόσο τα ερωτηματικά ήταν πολλά. Ο Promoter Jani Backman δήλωσε: “Με την ακύρωση του αγώνα φέτος, θέλουμε να δείξουμε υπευθυνότητα προς όλους τους συνεργάτες μας, καθώς και την κοινωνία. Η υγεία και ευεξία όλων είναι πάντοτε προτεραιότητα. Θα εστιάσουμε με άνεση στο 2021, όταν και θα μπορέσουμε να οργανώσουμε έναν αγώνα αντάξιο στα 70 χρόνια ιστορίας του, με εκπληκτική ατμόσφαιρα και θετικό πνεύμα, μαζί με θατές, αγωνιζόμενους, καθώς επίσης και τους μακροχρόνιους, αλλά και νεότερους συνεργάτες μας.”

Από την πλευρά μας, να προσθέσουμε ότι ένα σημαντικό πρόβλημα για το Ράλλυ Φινλανδίας, ήταν πως η οργάνωση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα εισιτήρια των θεατών, οπότε εφόσον αυτοί ήταν αναγκαστικά μειωμένοι για υγειονομικούς λόγους, η διοργάνωσή του αγώνα θα ήταν σχεδόν ανέφικτη. Ακόμη, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να επιβεβαιωθεί ότι ακυρώνεται και το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας (3-6 Σεπτεμβρίου), οπότε πιθανότερος προορισμός για επανεκκίνηση του WRC γίνεται το Ράλλυ Τουρκίας (24-27 Σεπτεμβρίου).

ΠΗΓΗ: 4Troxoi.gr