Αλάνθαστος ο Ross Branch κέρδισε την δεύτερη μέρα του Dakar

65

Ο νεαρός από την Μποτσουάνα πέρασε στην 6η θέση γενικής στις μοτοσικλέτες με ηγέτη την κατηγορίας τον Sum Sunderland

O αναβάτης της ΚΤΜ στην κατηγορία των μοτοσικλετών Ross Branch από την Μποτσουάνα έκανε την μεγάλη ανατροπή στην κατηγορία του τερματίζοντας πρώτος την διαδρομή της δεύτερης μέρα με 1.24 δευτερόλεπτα μπροστά από το νέο ηγέτη στη γενική κατάταξη Sum Sunderland και 2,21 μπροστά από τον τρίτο Pablo Quintanilla.

Ο καλύτερος αρχάριος στον περσινό αγώνα που τερμάτισε στην 13η συνολκά θέση της κατηγορίας έδειξε μεγάλα σημεία βελτίωσης. Ο αναβάτης από την Μποτσουάνα εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την απώλεια σημαντικού χρόνου από τους πρωτοπόρους του αγώνα που χάθηκαν στην πλοήγηση ήταν σταθερός γρήγορος και αλάνθαστος.

Ο νικητής της χθεσινής μέρας και πρωτοπόρος στην κατηγορία Toby Price είχε μια περίπλοκη εκκίνηση σήμερα. Ο Αυστραλός δυσκολεύτηκε να ανοίξει το δρόμο και γρήγορα βρέθηκε πίσω από τον Joan Barreda. Ο Ricky Brabec που ακολουθούσε έχασε και αυτός δέκα σχεδών λεπτά και το γεγονός αυτό έφερε από νωρίς ανακατατάξεις στην κατηγορία των μοτοσυκλετών.

Πτώση είχε στο πρώτο σκέλος της διαδρομής και η ισπανίδα αναβάτης Laia Sanz που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει πάνω από 20 λεπτά. Είναι καλά όμως και συνεχίζει τον αγώνα.

Αντίθετα ο 25 χρόνος αναβάτης από την Βολιβία Daniel Nosiglia Jager που τερμάτισε στην 11η θέση πέρυσι στο Περού και είχε θέσει ως στόχο την πρώτη δεκάδα στο φετινό αγώνα στάθηκε πολύ άτυχος. Είχε πτώση μετά από το 141χλμ της διαδρομής και τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι. Η ιατρική ομάδα του αγώνα έκρινε όμως ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και έτσι αποχώρησε από τον αγώνα.