Αλλα δυό χρόνια στην Ducati ο Dovizioso

41

Andrea Dovizioso και Ducati συνεχίζουν μαζί για ακόμη δυό χρόνια καθώς οι σκληρές όπως απεδείχθη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυό πλευρές είχαν αίσιο τέλος και ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου λίγες ώρες πριν από την πραγματοποίησει των ελεύθερων δοκιμαστικών του 5oυ γύρου του πρωταθλήματος MotoGP που διεξάγεται στην ιστορική πίστα του Le Mans στη Γαλλία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας του Borgo Panigale από το 2013, θα συνεχίσει και τη διετία 2019/20 να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την Ιταλική ομάδα που δικαίως αναζητά τον πρώτο της τίτλο μετά από εκείνον που κατέκτησε το 2007 ο Αυστραλός, Casey Stoner.

Με το βασικό χορηγό της ομάδας να δίνει τελικά τη λύση στις δίκαια πιο υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του Ιταλού αναβάτη, η μοναδική εκκρεμότητα σε σχέση με τη σύσταση του ρόστερ των αναβατών της ιταλικής ομάδας για την προσεχή διετία παραμένει ακόμη ανοικτή καθώς η απόδοση του Ισπανού Jorge Lorenzo δεν είναι ικανοποιητική.

Ο καλοπληρωμένος στην Ducati τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP έχει μόλις 6 βαθμούς κατέχοντας την 20η θέση στη βαθμολογία αναβατών και  προβληματίζουν έντονα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ducati. Υποψήφιοι αντικαταστάτες του Jorge Lorenzo, εφόσον τελικά προκριθεί η λύση της μη ανανέωσης του συμβολαίου του, είναι οι Jack Miller και Danillo Petrucci, που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται με μοτοσικλέτες της Ducati ( ο Αυστραλός με την GP17 και ο Ιταλός με την GP18) με τα χρώματα της Pramac.