Αλλαγές ετοιμάζει ο Ola Kallenius στην Daimler

Με το που θα αναλάβει τα καθήκοντα του θα «κόψει» 10.000 θέσεις εργασίας θα κάνει περικοπές 6 δις ευρώ και θα δώσει «τέλος εποχής» στη συνεργασία με την Renault-Nissan

26
Ola Källenius, Vorstandsmitglied der Daimler AG, verantwortlich für die Konzernforschung und Mercedes-Benz Cars Entwicklung Ola Källenius, Member of the Board of Management of Daimler AG, responsible for Group Research and Mercedes-Benz Cars Development

Φήμες θέλουν το νέο CEO της Daimler να προχωρά σε σημαντικές περικοπές και αλλαγές στον όμιλο που θα αγγίξουν τα 6 δισεκατομμύρια μέσα σε ένα σχέδιο που ετοιμάζεται να εφαρμόση ο Ola Kallenius μόλις αναλάβει τα ηνία της εταιρείας μετά την αποχώρηση του Dieter Zetsche τον επόμενο μήνα.

Αυτά προκύπτουν από τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο και αναφέρουν επίσης μεγάλες περικοπές σε 10.000 θέσεις εργασίας καθώς και διακοπή της συνεργασίας της Daimler με την συμμαχία Renault-Nissan.

O νέος CEO της Daimler σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Manager Magazin, φέρεται να έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την ευρεία εταιρική σχέση του γερμανικού ομίλου με τη συμμαχία Renault-Nissan μη ανανεώνοντας τα ουκ ολίγα κοινά project των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα κοινά εγχειρήματα των Daimler και Renault-Nissan τα οποία έχον υποστεί «φθορές» από τότε που συνελήφθη ο πρώην ηγέτης της ιαπωνο-γαλλικής συμμαχίας, Carlos Ghosn, ο οποίος βαρύνεται μέχρι και σήμερα με κατηγορίες οικονομικών παραπτωμάτων.

Θυμίζουμε πως οι Dieter Zetsche και Carlos Ghosn, οι οποίοι είναι γνωστό ότι είχαν στενή σχέση, ήταν οι πρωταγωνιστές για το «χτίσιμο» το 2009 της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των Daimler και Renault-Nissan.

Αυτή τη στιγμή, οι κοινοί παρανομαστές ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορούν μεταξύ άλλων την Mercedes X-Class, η οποία μοιράζεται το πάτωμα και πλήθος μερών με το Nissan Navara, τα Smart ForFour και Renault Twingo που κατασκευάζονται στην Σλοβενία, καθώς και πλήθος κινητήρων ντίζελ και βενζίνης.

(FILES) In this file photo taken on April 5, 2018, the CEO of German car manufacturer Daimler Dieter Zetsche addresses shareholders during the company’s annual general meeting in Berlin. – Daimler said on September 26, 2018 that it plans to replace long-serving chief executive Dieter Zetsche next year, setting up a Swedish successor to take the helm of the Mercedes-Benz parent company. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images

Σε κατασκευαστικό επίπεδο, η Mercedes και η Infiniti «μοιράζονται» ένα εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων στο Aguascalientes στο Μεξικό.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού το οποίο επικαλείται και η Automotive News, ο νέος CEO της Daimler, Ola Kallenius, αναζητά τρόπους ώστε να «κόψει» έως και 6 δις ευρώ σε κόστος με χρονικό ορίζοντα το 2021. Την ίδια στιγμή και χωρίς να κατονομάζονται οι πηγές της, η γερμανική έκδοση επισημαίνει πως η Daimler σχεδιάζει να μειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις θέσεις εργασίας στους κόλπους της κατά 10.000.

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης απαιτούνται τεράστια κεφάλαια και σε είδηση που έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωση της Daimler τον περασμένο Φεβρουάριο ότι προγραμματίζονται σημαντικές εξοικονομήσεις κόστους, καθώς τα κέρδη της πλήττονται από τη γενική κάμψη της αγοράς, τις διεθνείς εμπορικές εντάσεις και τις υψηλές επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Προ της κατεύθυνση αυτή συντείνει επίσης και η μη επιβεβαιωμένη από επίσημα χείλη πληροφορία που σχετίζεται με προβλήματα στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Tuscaloosa της Αλαμπάμα, όπου σχεδόν 30.000 αυτοκίνητα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής με ελαττωματικά ηλεκτρονικά συστήματα. Τα προβλήματα αυτά, προκειμένου να επιδιορθωθούν, φέρεται να κόστισαν στη γερμανική εταιρεία 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξιοσημείωστο είναι το γεγονός ότι μέχρι τώρα, η Daimler δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις ή σχολιασμό του ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού που ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου, αλλά ούτε και να τα διαψεύσει.

Η οικονομική αναδιάρθρωση θα ανακοινωθεί από τον νέο CEO του ομίλου Ola Kallenius τον Μάιο και λίγο μετά την ανακοίνωση για το οικονομικό τρίμηνο.

Το σίγουρο όμως είναι ότι η Daimler μέχρι το 2040 έχει ως στόχο την πλήρη αποδέσμευση της από το CO2 κάτι που σημαίνει πως όλα τα νέα της μοντέλα και οι μεθόδοι παραγωγής και ότιδήποτε άλλο δεν θα παράγει άμεσα διοξείδιο του άνθρακα ένα πολύ αισιόδοξο πλάνο που πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε.