Αμετάβλητη με πέρσι παραμένει η διαδρομή στο Rally Italia Sardegna

59

Οι διοργανωτές του Rally Italia Sardegna που θα πραγματοποιηθεί 13 – 16 Ιουνίου ακολουθούν μια επιτυχημένη συνταγή για τον φετινό αγώνα που χαρακτηρίζεται από μια διαδρομή σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το 2018.

Ένας από τους αγώνες που έκανε το ντεμπούτο του στο εναρκτήριο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC το 1973, ο Ιταλικός γύρος μεταφέρθηκε στο Μεσογειακό νησί της Σαρδηνίας το 2004 και έχει κερδίσει τη φήμη του ως ένα από τα πιο σκληρά ράλι του πρωταθλήματος. 

Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται περισσότερα από τα ίδια, με υψηλές θερμοκρασίες και στενούς, κακοτράχαλους χωμάτινους δρόμους για να ωθήσουν τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα στο όριό τους. 

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη γραφική παραθαλάσσια πόλη του Alghero, με το πάρκο εξυπηρέτησης να βρίσκεται στην προκυμαία. Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από 19 ειδικές διαδρομές που διαρκούν τρεις μέρες και ανέρχονται σε 313,04 ανταγωνιστικά χιλιόμετρα. 

Η δράση ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ με το ‘Ittiri Arena Show’, μια υπερειδική 2 χιλιομέτρων που πραγματοποιήται στην πρώην ιταλική πίστα μοτοσικλέτας.

Τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τα βορειοανατολικά την Παρασκευή για να αντιμετωπίσουν δύο σκέλη τεσσάρων ειδικών: Τούλα (22,28 χιλιόμετρα), Καστελσάρδο (14,69 μ.), Τέργκου-Όσλο (14,14 χιλιόμετρα) και Μόντε Μπαράντα (10,90 χιλιόμετρα). Τα σκέλη θα χωριστούν από μια μεσημεριανή υπηρεσία στο Alghero. 

Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα, με 144,98 χιλιόμετρα ειδικών ταχύτητας να χωρίζονται σε δύο σκέλη των τριών ειδικών, και πάλι χωρίζεται από μια μεσημεριανή υπηρεσία. Τα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν τις ειδικές Coiluna-Loelle (14,97χλμ.), Το Monti Di Ala (28,44χλμ.) και το Monte Lerno (29,08χλμ.) το πρωί και το απόγευμα. Το περασμένο χρόνο είχαμε και την ειδική 1,42χλμ Citta Di Ittiri-Coros που δεν περιλαμβάνεται στην φετινή διοργάνωση.

Τα πληρώματα θα κατευθυνθούν βόρεια του Alghero κατά μήκος της ακτής την Κυριακή για να αντιμετωπίσουν τις δοκιμές Cala Flumini (14.06km) και Sassari-Argentiera (6.96km). Οι δύο αυτές ειδικές, που χρησιμοποιήθηκαν σε πανομοιότυπη μορφή το 2018, θα γίνουν από δύο φορές, με τη τελευταία να είναι και η Wolf TV Power Stage που θα γίνει στις 12:18 τοπική ώρα και θα μοιράσει και έξτρα βαθμούς στους πέντε πρώτους ταχύτερους οδηγούς.