Ανακαλεί 2,3 εκατομμύρια οχήματα η Subaru παγκοσμίως

36

Η Subaru Corp σκοπεύει να ανακαλέσει περίπου 2,3 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως για ένα πρόβλημα στο διακόπτη φώτων φρένων που θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και πυρκαγιά. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ανάκληση της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς αντιμετωπίζει μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα μετά την ταχεία επέκταση.

Η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας είπε στο Reuters σήμερα ότι ανακαλεί σχεδόν 2 εκατομμύρια από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Impreza και Forester στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη αγορά της και σε άλλες χώρες, μαζί με περίπου 300.000 μονάδες στην Ιαπωνία για να διορθώσουν σφάλματα με το φρένο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ανάφλεξης.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα παρήχθησαν από το 2008 έως το 2017 και αν ανακληθούν όλα τα αναγνωρισμένα οχήματα, θα είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε σχέση με τις πληγείσες μονάδες, εξαιρουμένης της συνεχιζόμενης ανάκλησης του αερόσακου Takata.

Από τα τέλη του 2017, η Subaru έχει ξεπεράσει πολλά προβλήματα που κυμαίνονται από ελαττωματικά εξαρτήματα μέχρι επιθεώρηση re-dos τα οποία, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάγκασε την αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει τις προοπτικές της κερδοφορίας για ολόκληρο το έτος και για τα επόμενα χρόνια.

Τα θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία γνώρισε χρόνια ταχείας ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κέρδισε τους εύπορους και φιλόδοξους καταναλωτές.

Ενίσχυσε την εικόνα της μικροσκοπικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την ώθησε να αυξήσει την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 60% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεών της.