Ανακοινώθηκε νέος διευθύνοντας σύμβουλος της Nissan ο Makoto Uchida

13

Νωρίτερα σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία της Nissan ανακοίνωσε το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει ένα νέο σκάνδαλο που έχει στενές σχέσεις με τον εταίρο της συμμαχίας Renault.

Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan ανακοίνωσε ότι ο Makoto Uchida διορίζεται ως ο νέος διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της, με τον Uchida να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του από την 1η Ιανουαρίου 2020

Ο Uchida είναι σήμερα ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan και πρόεδρος της Dongfeng στη Κίνα, με το διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής εταιρίας να ορίζει τον COO της Mitsubishi, Ashwani Gupta, ως διευθυντή και COO της Nissan. Ο Jun Seki, έτερος ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan, διορίστηκε στη θέση του αντιπροέδρου COO, ο οποίος θα αναφέρεται στον Gupta.

“Αναμένουμε ότι ο Uchida θα οδηγήσει την εταιρεία ως μια ομάδα θα επικεντρωθεί άμεσα στην ανάκαμψη της επιχείρησης και θα αναζωογονήσει την εταιρεία» Δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nissan Yasushi Kimura.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την παραίτηση του προηγούμενου επικεφαλής της εταιρείας Hiroto Saikawa αφού παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και άλλα στελέχη της Nissan πληρώθηκαν επιπλέον ως μέρος ενός σχεδίου πληρωμών σχετικού με μετοχές.  Ο  Saikawa αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση και δήλωσε ότι θα επιστρέψει επιπλέον κεφάλαια.

Η παραίτηση έδωσε ακόμα ένα χτύπημα στην Nissan η οποία αγωνίζεται να ανακάμψει από την εξαφάνηση του πρώην προέδρου Carlos Ghosn  τον περασμένο Νοέμβριο.