Ανακουφισμένος νοιώθει πλέων ο Esapekka Lappi

20

To θετικό αποτέλεσμα που σημείωσε στο πρόσφατο Neste Rally Φινλανδίας ο φινλανδός Esapekka Lappi όπου τερμάτισε στην δεύτερη θέση γενικής θα αποτελέσει το κίνητρο για βελτιωμένα αποτελέσματα στο τελευταί σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι καθώς απομένουν πέντε ακόμη αγώνες για την ολοκλήρωση του.

Ο Lappi που φέτος τρέχει για την ομάδα της Citroën μαζί με τον Sebastien Ogier είχε ένα κακό ξεκίνημα με το C3. Αν και τερμάτισε δεύτερος στην Σουηδία ήταν το μοναδικό αποτέλεσμ που σημείωσε μέχρι να καταφέρει να ανεβεί εκ νέου στο βάθρο στην Jyväskylä την περασμένη Κυριακή και να εμφανιστεί εκ νέου το χαμόγελο στο πρόσωπο του φινλανδού οδηγού.

Αποδείχθηκε ότι ήταν ο μοναδικός ικανός οδηγός που κατάφερε να ταιριάζει με το ρυθμό του τρίο της Toyota Gazoo Racing Ott Tänak, Jari-Matti Latvala και Kris Meeke μετά από αλλαγές που έκανε στο μπροστινό διαφορικό του C3 που άλλαξε το χειρισμό του.

“Ίσως να είμαι λίγο χαμηλότερος στο ρυθμό από άλλα ράλι, αλλά θα πρέπει να είμαι πολύ καλύτερος από πριν. Σίγουρα, το Ράλι Φινλανδία είναι ο τόπος όπου μπορώ να εκτελέσω το καλύτερο μου επίπεδο “, δήλωνε.

“Το αυτοκίνητο θα πρέπει να λειτουργήσει τώρα όπως θέλω στο χώμα στην Τουρκία στην Ουαλία, στην Ισπανία και στην Αυστραλία. Θα πρέπει να είναι σε καλύτερο ρυθμό σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. “

Η κακή πορεία του Lappi οδήγησε πολλούς να φοβηθούν για τη θέση του στη ομάδα της Citroën Racing και παραδέχτηκε ότι η ανάκαμψη του σε μορφή έβγαλε την πίεση από τους ώμους του.

“Νιώθω καλά και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στην φινλανδία, και λίγο ανακουφισμένος επίσης. Αυτός είναι ο αγώνας όπου, φυσικά, ως Φινλανδός ήθελα να εκτελέσω, και είμαι πραγματικά χαρούμενος που καταφέραμε να το κάνουμε αυτό με μια θέση στο βάθρο.

“Αλλά αυτό είναι χάρη στα τμήματα που έχουμε για αυτό το ράλι. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα μπορούσα να είμαι αυτός ο ανταγωνιστής με τις προηγούμενες ρυθμίσεις, οπότε ήταν καλό να βρω τα μέρη τώρα.

“Δεν έπρεπε να επικεντρωθώ στην οδήγηση. Θα μπορούσα μόνο να ακούσω τις σημειώσεις και να απολαύσω τη βόλτα γιατί θα μπορούσα να κάνω ακριβώς αυτό που ήθελα και πραγματικά δεν έπρεπε να σκεφτώ, κάτι που είχε συμβεί πριν. Τα πάντα ήρθαν πολύ φυσικά και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να είναι “, πρόσθεσε.