Αναβλήθηκε και το Goodwood Festival of Speed ελέω του Covid-19

11

H διοργανώτρια αρχή του Goodwood Festival of Speed ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η φετινή εκδήλωση αναβάλλεται εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. To Goodwood Festival of Speed είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από 9 έως 12 Ιουλίου, με την απόφαση να παίρνετε μετά την συμβουλή και της βρετανικής κυβέρνησης.

Παρότι ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson, έχει λάβει, έστω και αργοπορημένα, παρόμοια μέτρα με αυτά που ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊου, η τήρηση τους δεν είναι αυστηρή από τους κάτοικους της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες επικρατούν ασυνήθιστα, για την εποχή,  ψηλές θερμοκρασίες. Μέχρι χθες βράδυ, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 9.529 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 465 θάνατοι.

Οι διοργανωτές της ετήσιας αυτοκινητιστικής εκδήλωσης αναφέρουν ότι το φετινό Goodwood Festival of Speed θα εξετάσουν προσεκτικά τα δεδομένα, πριν αποφασίσουν τι θα κάνουν. Παρόλα αυτά, λένε ότι πιθανότατα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αργότερα το καλοκαίρι, ή στις αρχές φθινοπώρου.