Αναβλήθηκε και το GP του Μπακού στο Αζερμπαϊτζαν ελέω COVID-19

8

Ακόμη ένας αγώνας της Formula 1 ο 6ος για φέτος πήρε αναβολή και ο 8ος συνολικά για φέτος που δεν γίνεται. Η πανδημία του κορονώϊου έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε όλα τα πρωταθλήματα και μεταξύ αυτών και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πρόκειται για το GP του Μπακού στο Αζερμπαϊτζαν όπου οι διοργανωτές του προχώρησαν στην αναβολή με την ελπίδα αυτός να γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η απόφαση πάρθηκε αφού τόσο οι διοργανωτές του αγώνα, όσο και η F1 μαζί με τη FIA αναγνωρίζουν πως η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν πρόκειται να βελτιωθεί σύντομα, και δεν θα ήταν ασφαλές να γίνει το GP στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Έτσι, η F1 κοιτά πλέον σε μία πιθανή πρεμιέρα όχι 5-7 Ιουνίου, αλλά στις 12 με 14 Ιουνίου, στον Καναδά παρά το γεγονός πως ακόμα και αυτό μοιάζει πλέον δύσκολο.

Οι promoters, δηλώνουν πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βρεθεί μία νέα ημερομηνία για τον αγώνα του Μπακού, πάντα σε συνεννόηση με την ηγεσία του σπορ και την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες

Να τονίσουμε ότι πριν λίγες μέρες σε βίντεο που ανήρτησε στα social media ο πρόεδρος της FIA Jean Todt απευθύνθηκε στην κοινότητα του motorsport, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλοι οι νέοι κανονισμοί για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αποφεύγοντας όμως να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα:

«Αγαπητοί φίλοι, καθώς ο κόσμος περνάει μια ιστορική πανδημία, θέλω να σας πω πόσο κοντά είμαι σε όλους σας», δήλωσε ο Todt. «Όπως γνωρίζετε, η κατάσταση είναι κρίσιμη και εξελίσσεται συνεχώς. Προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η προστασία των ανθρώπων. Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μου προς όλους τους πολίτες και προς εκείνους που συμβάλλουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκίνηση.

«Όπως γνωρίζετε, χρειάστηκε να ακυρώσουμε ή να αναβάλουμε τους αγώνες που είχαν προγραμματιστεί εντός των επόμενων εβδομάδων και σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε σαφή εικόνα για το πότε θα επανέλθει η ζωή μας στο φυσιολογικό. 

«Είναι κοινή μας ευθύνη να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και προτρέπω όλους σας να τηρήσετε αυστηρά τις οδηγίες ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και τις οδηγίες των κυβερνήσεων. Μόνο η ατομική πειθαρχία θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε αυτόν τον ιό. Μαζί θα τα καταφέρουμε»