Αναβολή του πρωταθλήματος της Formula 1 μέχρι το τέλος Μαϊου

2

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου.

Μετά την ανακοίνωση της ακύρωση του αγώνα της Αυστραλίας και την πανδημία του κορωνοϊου που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα καταλήξει η το κορυφαίο πρωτάυλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού βαδίζει στο άγνωστο.

Μπορεί η FIA και η Formula 1 να δηλώνουν πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς η πανδημία του κορωνοϊού θα συνεχίσει να βρίσκεται σε έξαρση τους επόμενους δύο μήνες.

Η FIA και η Formula 1 ανακοίνωσαν και την αναβολή των GP του Μπαχρέιν (20-22 Μαρτίου) και του Βιετνάμ (3-5 Απριλίου), ενώ  είχε ανακοινωθεί νωρίτερα και η αναβολή του Κινεζικού  GP 17-19 Απριλίου.

Τόσο η FIA και η Formula 1 αναφέρουν πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει προς τα τέλη Μαΐου, αναλόγως της κατάστασης και έτσι το πρώτο GP του φετινού πρωταθλήματος θα είναι είτε αυτό του Μονακό (21-24 Μαΐου), είτε αυτό του Μπακού (5-7 Ιουνίου).

Αναμονή λοιπών των εξελιξέων για να δούμε πιά θα είναι η κατάσταση στη συνέχεια. Καθώς τα γεγονότα τρέχουν κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.