Ανδρέας Τσουλόφτας:  «θα διαθέσω όσο κόπο και χρόνο χρειάζεται για να αναβαθμίσουμε την Ονοσπονδία και τους αγώνες της»

734

 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής δημοσιογραφική διάσκεψη και έκαναν την κοπή της Βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά.

Του Χ. Κυλίλης

Σε ομιλία του στην δημοσιογραφική διάσκεψη ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Ανδρέας Τσουλόφτας ένας πρώην οδηγός ράλι με παρουσία στο άθλημα για μια 25ετία ανάφερε μεταξύ άλλων «από το άθλημα έζησα, πήρα και έδωσα πολλά» για να συμπληρώση «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το νέο μου πόστο θα διαθέσω όσο κόπο και χρόνο χρειάζεται για να αναβαθμίσουμε την Ονοσπονδία και τους αγώνες της»

Η εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΚΟΑ σηματοδοτεί μια νέα εποχή αλλά και πρόκληση για την διοίκηση καθώς ο μηχανοκίνητο αθλητισμός είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο.

Ο κύριος Τσουλόφτας ανάφερε στην ομιλία του ότι διαχρονικά τόσο στα Ράλι όσο και στα άλλα αθλήματα είχαμε πολλές διακρίσεις σε διεθνές αγλωνες τόσο στη Κύπρο αλλά και σε διάφορες συμμετοχές σε αγώνες του εξωτερικού.

«Διαχρονικά είχαμε καλές εμφανίσεις και τερματισμούς στις πρώτες θέσεις οδηγών μας σε αγώνες της Μέσης Ανατολής, νίκες αλλά και πολύ καλούς τερματισμούς στο διεθνές Ράλι Κύπρουένας αγώνα που περιλαμβάνεται για πάνω από 40 χρόνια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι»

Αναφέρθηκε πιο λεπτομερώς για τις διακρίσεις των αθλητών μας την χρονιά που μας πέρασε.

«Στο Ράλι Κύπρου 2018 ο Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου κατέλαβαν την πρώτη θέση Γενικής, αποτέλεσμα το οποίο τιμήθηκαν και στην βράβευση αρίστων αθλητών 2018 από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου ΕΑΚ. Στον ίδιο αγώνα ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου κέρδισαν με μεγάλη διαφορά τις Golden Stages όπου η Eurosport τον είχε ανακηρύξει The Golden Boy of ERC»

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός της Κύπρου είχε και άλλες διακρίσεις στο διεθνές στερέωμα και αναφέρθηκε επίσης και για το κάθε ένα ξεχωριστά.

« Η Εθνική Ομάδα επιλέκτων οδηγών Drift (πλαγιολίσθησης) στην συμμετοχή τους στον τελικό αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Drift King που έγινε σε πίστα στις Σέρρες στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018 κατέλαβαν την 3η και 6η θέση από 98 συμμετοχές από 24 χώρες»

Tεράστια επιτυχία Παγκοσμίου επιπέδου πέτυχε ο συμπατριώτης μας Ευτύχιος Έλληνας όπου κέρδισε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Porsche Carrera cup 2018.

Αναφέρθηκε επίσης και στη συμμετοχή του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Renault με εξαιρετικές επιδόσεις. Στο πρωτάθλημα αυτό γίνεται προετοιμασία οδηγών για την Formula 1 « Είμαστε ευτυχείς που ένας Κύπριος οδηγός συμμετέχει σε αυτό το πρωτάθλημα»

«Τιμή για την Κύπρο ήταν η συμμετοχή με τα Κυπριακά χρώματα του οδηγού μας Roman Starikovich στο πιο δύσκολο μαραθώνιο Ράλι Ντακάρ 2018. Η συμμετοχή του όχι μόνο τράβηξε τα βλέμματα όλων με την εξαιρετική του παρουσία αλλά το πιο σημαντικό ήταν ο τερματισμός του στην πρώτη κιόλας συμμετοχή του»

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε ότι στις τάξεις την Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου υπάρχουν αθλητές από όλο το φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είπε ότι η Ομοσπονδία διεξάγει τα πιο κάτω πρωταθλήματα.

Πρωτάθλημα Ράλι και Ταχύτητας σε χωμάτινες επιφάνειες, Πρωταθλήμα Αναβάσεων σε ασφάλτινες επιφάνειες. Πρωταθλήμα πλαγιολίσθησης (Drift) σε ασφάλτινες πίστες. Πρωτάθλημα ταχύτητας Dragster σε άσφαλτο, Αγώνες Time Attack και πρωτάθλημα 4Χ4 off road σε χωμάτινες διαδρομές

Ανάφερε επίσης ότι το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2019 ευρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας www.cmf.com

 

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΑ μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ένα μήνα που έχει αναλάβει καθήκοντα κατάφερε να στεγαστεί σε γραφείο που παραχωρήθηκε από την ΚΟΕ και ευχαρίστησε για αυτό τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Ντίνο Μιχαηλίδη. Ανάφερε επίσης ότι το γραφείο θα επανδρωθει αυτό το μήνα με γραμματέα της Ομοσπονδίας και θα είναι καθημερινά αανοικτό από τις 9:00 μέχρι τις 2:00 για την εξυπηρέτηση των αθλητών

Αμεσοί στόχοι για την φετινή χρονιά

Ο κ. Τσουλόφτας αναφέρθηκε και στους άμεσους στόχους για την φετινή χρονιά που είναι:

  1. Η προώθηση όλων των πρωταθλημάτων αυτοκινήτων μέσω της οργανωμένης και σωστής προβολής όλων των αγώνων. Ζήτησε την βοήθεια της ΕΑΚ, όλων των αθλητικών συντακτών ξεχωριστά και όλων των μέσων προβολής του αθλήματος.
  2. Η αναβάθμιση της οργάνωσης όλων των αγώνων με την εκπαίδευσηομάδων των ομάδων κριτών, χρονομετρών, ατόμων ασφάλειας διαδρομής. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην ασφάλεια τόσο των αυτοκινήτων (να συνάδουν πλήρως με τους κανονισμούς ασφάλειας Homologation) τις διαδρομές και γενικά την διοργάνωση και τους θεατές φίλους του αθλήματος.
  3. Η κατασκευή νέας ιστοσελίδας τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότηταζωντανής ανάρτησης αποτελεσμάτων κάθε διαδρομής και τα αποτελέσματα κάθε αγώνα, όπως και φωτογραφίες, φιλμάκια και συνεντεύξεις διαγωνιζομένων. Αυτό θα εξυπηρετεί τους διαγωνιζόμενους και τους φιλάθλους αλλά και τους αθλητικογράφους που θα μπορούν να παίρνουν άμεσα πληροφορίε για τα αποτελέσματα των αγώνων.
  4. Η προώθηση περισσοτέρων αθλητών μας για συμμετοχή σε αγώνες εξωτερικού γνωρίζοντας ότι έχουμε εξαιρετικά αυτοκίνητα και επίλεκτους οδηγούς ικανούς να διακριθούν σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο αν του δωθεί η ευκαιρία.
  5. Ενας σημαντικό στόχος του νέου Συμβουλίου είναι η εξεύρεση της κατάλληλης γής για την κατασκευή ασφάλτινης πίστας αγώνων αυτοκινήτων. Στην πίστα αυτή εκτός από αγώνες πλαγιολίσθησης Drift και ταχύτητας Dragster θα μπορούν να οδηγούν ασφαλισμένα νέοι οδηγοί, να αναπτύσσουν και να βελτιώνουν τις δεξιότητες οδήγησης τους. Με τον τρόπο αυτό θα αντιληφθούν καλύτερα τους κινδύνους της ασφάλτου και θα συμβάλουμε να σωθούν ζωές που χάνονται στην άσφαλτο

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται χρήματα

«Για την υλοποίηση των στόχων μας χρειάζονται χρήματα τα οποία δεν διαθέτει η Ομοσσπονδία. Κάνω έκκληση στο ΚΟΑ τόσο στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στην Διευθύντρια και σε χορηγούς και φίλους του αθλήματος να μας βοηθήσουν να αναβαθμίσουμε το άθλημα που τόσο προβάλλει την Κύπρο στο εξωτερικό.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κ. Τσουλόφτας ευχαρίστησε μια σειρά από άτομα.

Την Διευθύντρια του ΚΟΑ για την παρουσία τους την βοήθεια τους καιαναμένουν ότι θα αυξηθεί. Τον Σύμβουλο του Προέδρου για τον αθλητισμό κ. Φίλιο Ζαχαριάδη για την παρουσία του και το ενδιαφέρον για την ΚΟΑ.

Στο Αρχηγείο Αστυνομίας στον εκπρόσωπο Διευθυντή Τροχαίας βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Ανδρέα Τρύφωνος για την διαχρονική βοήθεια του για τους αγώνες της ΚΟΑ

Τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών κύριο Κυριάκο Μονογιό για την παρουσία του και για την διαχρονική βοήθεια στις ειδικές διαδρομές των αγώνω ράλι μέσα στα δάση μας. Τον διαβεβαίωσε ότι η Ομοσπονδία κάνει κάθε τι το δυνατό για την προστασία των δασών μας τα οποία δήλωσε ότι σεβόμαστε.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ΚΟΕ για την μέχρι σήμερα συνεργασία την παρουσία τους και την φιλοξενία της στα κτίρια της.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση.