Ανέκτησε την πρωτοπορία στην Ισπανία ο Thierry Neuville

11

O Thierry Neuville επέστρεψε στην πρωτοπορία του RallyRACC Catalunya – Rally de Espana σήμερα το πρωί καθώς αγωνίζεται για να κρατήσει ζωντανές τις αμυδρές ελπίδες που διατηρεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών στο WRC.

Η νίκη στις ειδικές διαδρομές Savallà και Querol προώθησαν το Βέλγο μπροστά από τον συμπαίκτη του στο Hyundai i20 και ηγέτη του αγώνα την Παρασκευή Sébastien Loeb. Παρά τα προβλήματα των φρένων που αντιμετώπισε στην ειδική El Montmell με την οποία ολοκληρώθηκε το πρωινό σκέλος, γύρισε για υπηρεσία με πλεονέκτημα 11,4 δευτερολέπτων.

“Ένα τέλειο πρωινό για εμάς, είχαμε μια καλή αίσθηση και καλή ταχύτητα. Είμαστε στη θέση που θέλουμε και πρέπει να είμαστε », δήλωσε ο Neuville, ο οποίος πρέπει να κερδίσει για να έχει κάθε πιθανότητα να πάρει τη μάχη για το στέμμα των οδηγών με τον Ott Tänak στον τελευταίο γύρο τον επόμενο μήνα στην Αυστραλία.

Αφού οι ομάδες μεταμόρφωσαν τα αυτοκίνητά τους από χωμάτινης επιφάνειας σε ασφάλτινες επιφάνειες χθές τη νύχτα για τις τελευταίες δύο ημέρες του αγώνα, ο Loeb αγωνίστηκε να βρει τον ρυθμό που είχε χθες. “Ίσως δεν είχα το σωστό ρυθμό και δεν ήθελα να κάνω λάθος”, εξήγησε ο Γάλλος εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Dani Sordo διατήρησε την τρίτη θέση για να προστατεύσει το 1-2-3 της Hyundai Motorsport, το κορεατικό απόθεμα στο στόχο να ενισχύσει το προβάδισμα της για τον τίτλο του κατασκευαστή. 

Ο Ισπανός ακολουθεί τον Loeb με 5.4sec διαφορά, αλλά έχει 9,8 δευτερόλεπτα στο χέρι από το Toyota Yaris του ηγέτη του πρωταθλήματος Tänak. Ο Εσθονός είναι ηγέτης της Toyota μετά την κατάρρευση του Kris Meeke. Ο Βρετανός ανέβηκε στην τρίτη θέση μετά την υποβάθμιση του Sordo στη Savallà, αλλά κατέρρευσε νωρίς στην ειδική Querol όταν ήταν πολύ γρήγορος σε μια αριστερή στροφή, χτύπησε ένα φράκτη και έσπασε έναν πίσω τροχό.

Ο Jari-Matti Latvala ανέβηκε πέμπτος σε έναν άλλο Yaris, ο Φινλανδός που είναι τώρα ένας ζωτικής σημασίας οδηγός στον τίτλο της Toyota μετά την έξοδο του Meeke. Αγωνίστηκε για εμπιστοσύνη, αλλά ήταν άνετα σαφής μπροστά από τον Elfyn Evans με το Ford Fiesta, καθώς ο Ουαλός στερείται αυτοπεποίθησης.

Ο Teemu Suninen είναι έβδομος σε ένα άλλο Fiesta, σχεδόν τρία λεπτά από το Citroën C3 του Sébastien Ogier. 

Ο ηγέτης της WRC 2 Pro Mads Østberg και ο πρωτοπόρος στην WRC 2 Eric Camilli συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα.

Ο Esapekka Lappi δεν ξεκίνησε τον αγώνα σήμερα μετά από τα προβλήματα κινητήρα στο C3 της Citroën, με τα οποία αποσύρθηκε χθες. Ο Γιαπωνέζος νεαρός Takamoto Katsuta σκόνταψε το πρωί με υποψίες για πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων στο Yaris του, πέφτοντας σχεδόν 20 λεπτά.