Ανέλπιστη νίκη σε ένα σκληρό ράλι

49

H ομορφιά και το σκληρό πρόσωπο των αγώνων Ράλι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην Κορσική. Εκεί που όλα έδειχναν πως ο εξαιρετικός φέτος Elfyn Evans θα πανηγύριζε την πρώτη του νίκη ήρθαν όλα πάνω κάτω. Ενα κλαταρισμένο λάστιχο στην τελευταία ειδική της ημέρας στο Ford Fiesta τον έριξε από την κορυφή της κατάταξης στην τρίτη θέση, χαρίζοντας στον Neuville μιαν ανέλπιστη νίκη και ακόμη πιο ανέλπιστη δεύτερη θέση για τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier.

Αυτή ήταν η πρώτη για φέτος νίκη του βέλγου οδηγού του Ηyundai i20 που βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα και κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας μετά που έκανε την ολική ανατροπή.

Ο Ουαλός στην πρώτη από τις μόλις δύο ειδικές της τελευταίας ημέρας, όχι μόνον κάλυψε τα 4,5” που τον χώριζαν από τον Βέλγο, αλλά μπήκε στην Power Stage με 11,5’’ διαφορά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αρκούσε να οδηγήσει συνετά τα 19 χιλιόμετρα που απέμεναν για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Όμως το εμπρός δεξί ελαστικό του Fiesta είχε άλλη άποψη και μετέτρεψε τον αγώνα σε δράμα.

Ο Evans έχασε πολύτιμο χρόνο, έπεσε τρίτος και ο οδηγός της Hyundai βρέθηκε να πανηγυρίζει από το πουθενά μια νίκη που αξιοκρατικά έπρεπε να πάει αλλού. Προς τιμήν του παραδέχτηκε στη συνέχεια πως ο Evans ήταν σε όλο τον αγώνα πιο γρήγορος από αυτόν, όμως οι βαθμοί πήγαν στην τσέπη του Βέλγου που τώρα προηγείται στο πρωτάθλημα. 

Βέβαια, η τύχη δεν χαμογέλασε μόνο στον Neuville, αλλά και στoν Sebastien Ogier που φεύγει από την Κορσική έχοντας κατακτήσει τη 2η θέση της γενικής. Ο Γάλλος ταλαιπωρήθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και σήμερα, από τη συμπεριφορά και το στήσιμο του C3. Όμως, εκτός από την ατυχία του Evans, ο Γάλλος εκμεταλλεύθηκε και την εμπειρία του για να φύγει από το νησί της Κορσικής με σημαντικούς βαθμούς που τον διατηρούν στη μάχη του τίτλου, όντας μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Neuville στη βαθμολογία των Οδηγών. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανοίξει το δρόμο στις χωμάτινες ειδικές της Αργεντινής που θα είναι ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή η Hyundai με την 4η θέση του Sordo μπήκε επικεφαλής στη βαθμολογία των κατασκευαστών με 114 βαθμούς έναντι 102 της Citroen και 98 της Toyota. H τελευταία είδε τον Tanak να τερματίζει έκτος μετά το χθεσινό σκασμένο ελαστικό και τους Meeke και Latvala να κατακτούν την 9η και 10η θέση αντίστοιχα. Σίγουρα θα ήθελαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Κορσική. Ο Meeke πάντως κέρδισε τους πέντε βαθμούς της Power Stage αν αυτό σημαίνει κάτι. 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και αναμφίβολα ο πλέον άτυχος οδηγός του αγώνα, ο Elfyn Evans, σίγουρα μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι από την 3η θέση που κατέκτησε. Ο Βρετανός κοίταξε στα μάτια και ήταν ταχύτερος από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου και άξιζε τη νίκη. Ειδικά ο χρόνος του στην πρώτη ε.δ. της σημερινής ημέρας ήταν εντυπωσιακός και μακάρι στη συνέχεια να αποδείξει ότι αυτή του η επίδοση στην Κορσική δεν ήταν ακόμα ένα πυροτέχνημα, αλλά θα τον γεμίσει αυτοπεποίθηση και θα τον βοηθήσει να καθιερωθεί ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης.

Εξαιρετικά ανταγωνιστικό εμφανίστηκε το τριήμερο το Ford Fiesta WRC, κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από τους χρόνους του Elfyn Evans, αλλά και αυτούς του Teemu Suninen. Ο νεαρός Φινλανδός έκανε πολύ καλούς χρόνους και σήμερα, καταφέρνοντας να διατηρήσει πίσω του τον Ott Tanak με το Toyota Yaris WRC.

Ο Εσθονός οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, απογοητεύτηκε χθες με το κλαταρισμένο ελαστικά και έχασε κάθε πιθανότητα διεκδίκησης της νίκης. Σήμερα, τα “βρήκε σκούρα” στο κυνήγι του Suninen και ουσιαστικά περιορίστηκε στην 6η θέση της γενικής. Παρόλα αυτά, η πικρία του μετριάστηκε από το δεύτερο χρόνο στην Power Stage, με τη συνολική του συγκομιδή να τον κρατάει σε επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας, όντας πέντε βαθμούς πίσω από τον Neuville και τρεις από τον Ogier.

Οι Esapekka Lappi και Sebastien Loeb συμπλήρωσαν την πρώτη οκτάδα σε έναν αγώνα που και οι δυό θα ήθελαν να ξεχάσουν καθώς ταλαιπωρήθηκαν από το στήσιμο των Citroen C3 και Hyundai i20, ενώ και οι δύο από ένα σημείο και έπειτα έχασαν το κίνητρο τους. Σε αντίστοιχη διάθεση βρέθηκαν και οι οδηγοί της Toyota, Kris Meeke και Jari Matti Latvala. Ο Βρετανός, όμως, φρόντισε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κερδίζοντας την Power Stage, και αφού νωρίτερα είχε πάει εξαιρετικά αργά στην προηγούμενη ε.δ. για να μη φθείρει τα ελαστικά του. Πονηρή τακτική, η οποία όμως απέδωσε.