Ανεβαίνει κατηγορία ο Oliver Solberg

58

Ο Oliver Solberg θα συμμετάσχει στην κορυφαία κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι στο Rally Liepāja, 3ο γύρο της χρονιάς, ανεβαίνοντας από την κατηγορία R2 στην κατηγοιρία R5 στην δεύτερη εμφάνισή του σε αυτό το επίπεδο.

Ο Νορβηγός Solberg έχει εγγραφεί για τους βαθμούς του ERC1 Junior και θα οδηγήσει ένα Volkswagen Polo GTI R5 στον χωμάτινων αγώνα υψηλής ταχύτητας.

“Έκανα αυτό το ράλι πέρυσι σε ένα αυτοκίνητο R2 και ήταν πολύ γρήγορο”, δήλωσε ο 17χρονος γιος του Petter Solberg. “Τώρα οδηγώ ένα αυτοκίνητο R5 θα είναι πολύ, πολύ πιό γρήγορο. Είναι η πρώτη μου φορά στο Polo στο χώμα, οπότε θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερό μου δεδομένου ότι δεν έχω καμία προσδοκία.

“Ξέρω ότι μερικοί από τους οδηγούς θα ανταγωνίσω και ξέρω ότι θα είναι πολύ γρήγοροι, παιδιά σαν τους Sesks και Ingram. Αλλά προσπαθώ να μην επικεντρωθώ σε αυτά, απλά θα επικεντρωθώ στη δουλειά μου και να οικοδομήσω την εμπειρία μου γιατί δεν έχω κάνει πολλά ράλι στο αυτοκίνητο και τα δύο που έκανα ήταν στο χιόνι. Επομένως, αυτό το ράλι αφορά μόνο την εκμάθηση και την έξυπνη λειτουργία “.