Ανέβηκε δεύτερος ο Habaj Lukasz

Σταθερά στην πρωτοπορία ο Alexey Lukyanuk με τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα να είναι στην 9η θέση γενικής

94

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι δύσκολες με βροχή ομίχλη και θερμοκρασίες γύρω στους 14 βαθμού ξεκίνησε η σημερινή τελευταία μέρα του εναρκτήριου γύρου του ERC στο Ράλι Αζορες.

Καθοδό προς την εναρκτήρια ειδική του αγώνα την Graminhais μήκους 24.03χλμ ο Luis Rego  τέθηκε εκτός μάχης.

Όπως προαναφέραμε ο Πορτογάλλος Ricardo Teodosio είναι ο οδηγός που ανοίγει τον δρόμο για τους υπόλοιπους με τον συμπατριώτη μας Αλέξανδρο Τσουλόφτα να των ακολουθεί δυό λεπτά αργότερα.

Ολοκλήρωσε την εναρκτήρια σημερινή ειδική ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας στην 11η  θέση και σε δηλώσεις του ανάφερε: «Πρώτη φορά τρέχω σε βροχερές συνθήκες. Γλύστρισα δυό φορές. Οι δρόμοι είναι υπερβολικά ολισθηροί.

10 LOUBET Pierre-Louis (fra), LANDAIS Vincent (fra), 2C Competition, Skoda Fabia R5, action during the 2019 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 21 to 23, at Ponta Delgada Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

Στην μάχη για την ERC1 Junior στην οποία διαγωνίζεται και ο Τσουλόφτας ο ηγέτης της κατηγορίας Pierre-Louis Loubet αντιμετώπισε πρόβλημα με την αντλία νερού του αυτοκινήτου του και είχε υπερθέρμανση αλλά εξακολουθεί να είναι στην πρωτοπορία της κατηγορίας με τον «ομόσταυλο» του Τσουλόφτα τον βρετανό Ingram να ακολουθεί δεύτερος.

Τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική σημείωσε ο Πολωνός Habaj Lukasz με δεύτερο τον Alexey Lukyanuk που εξακολουθεί να είναι στην πρωτοπορία του αγώνα. Με το χρόνο που σημείωσε ο Πολωνός οδηγός κάλυψε την διαφορά του από τον πολυπρωταθλητή Πορτογαλίας Ricardo Moura και τον υποσκέλισε καθώς είναι πλέον δεύτερος με τον Moura να υποβιβάζεται στην 3η θέση γενικής.

Ο Τσουλόφτας παραμένει στην 9η θέση γενικής και έχει ένα προβάδισμα +2:11.8 από τον Bernando Souza που συμπληρώνει την δεκάδα.

09 TSOULOFTAS Alexandros (cyp), CHRYSOSTOMOU Antonis (cyp), Toksport WRT, Skoda Fabia R5, action during the 2019 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 21 to 23, at Ponta Delgada Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

Απομένουν ακόμη τέσσερις ειδικές για την ολοκλήρωση του αγώνα. Παραμείνεται συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για περισσότερα νέα από τον αγώνα σε λίγο.