Ανέβηκε στην δεύτερη θέση ο Sebastien Ogier

46

Πίσω στην αγωνιστική δράση για το δεύτερο πέρασμα από τις επαναλαμβανόμενες πρωινές ειδικές διαδρομές είναι οι συμμετέχοντες στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στο Μόντε Κάρλο.

Οι οδηγοί αν και είναι εξοικειωμένοι με το πρώτο μισό από την περασμένη σεζόν στην SS6 που αρχίζει από την Curbans το δεύτερο μέρος έχει τροποποιθεί για να τερματίζει η ειδική στην Venterol συμπληρώνοντας τα 20.02χλμ. Η ειδική αυτή χαρακτηριζόταν από πολλές φουρκέτες σε κατηφορικά κομμάτια σε στριφνούς περιστρεφόμενους στενούς δρόμους και τα χρονικά κενά ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα πληρώματα άλλαξαν μετά από τις μικροεκλήξεις και την ασχήμια στους δρόμους.

Οι Evans,Neuville, Loeb Sunine και Lappi έκαναν την ίδια επιλογή ελαστικών για το απογευματινό σκέλος με 4 εξαιρετικά μαλακά και δυό μαλακά. Οι Rovanpera και Katsuta ρίσκαραν σε έξι εξαιρετικά μαλακά ελαστικά με τον Ogier να επιλέγει 5 εξαιρετικά μαλακά και ένα μαλακό ελαστικό.

Πρώτος κάλυψε την διαδρομή ο Suninen που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 13: 35.9 με το Fiesta. “Ήταν πραγματικά λασπώδες η διαδρομή και ελπίζω ότι ο ρυθμός ήταν καλύτερος, αλλά θα δούμε αργότερα.” Είπε.

Ακολουθούμενος ο βέλγος Neuville ήταν 9.8s επάνω από το χρόνο του Suninen καθώς προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά του από τον Evans εδώ. “Πολύ δύσκολη και γλιστερή, υπήρχαν πολλές εκπλήξεις για εμάς, έπρεπε να διαβάσω πολύ τον δρόμο, έτσι ήταν δύσκολο!”

Σε μια τεράστια ώθηση ο Sebastien Ogier σταμάτησε τα χρονόμετρα 5,3s γρηγορότερα από το Neuville και μετακινήθηκε στην 2η θέση γενικής. “Μέχρι στιγμής, ο Elfyn ήταν ταχύτερος, οπότε ας δούμε τι κάνει, αλλά ήταν πολύ πιο λιπαρός ο δρόμος! Πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Ο πρωτοπόρος του αγώνα Evans ήταν + 6.4s πιο αργός από τον συμπαίκτη του αλλά  εξακολουθεί να οδηγεί το ράλι αλλά ο μπροστινός δεξιός τροχός είναι πολύ λυγισμένος! “Με μετέφεραν ακριβώς στο χαντάκι σε ένα μέρος, δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά πολύ περιθωριακό θα έλεγα.”

Ο νεαρός Rovanpera ειδική με ειδική βρίσκει το ρυθμό του καθώς συνεχίζεται η μέρα και είναι έκτο ταχύτερο μέχρι στιγμής. “Είναι πραγματικά βρώμικη και ήταν πολύ δύσκολη ειδική. Είμαστε ακόμα πολύ αργεί”.

Δεν υπάρχουν δράματα για τον Takamoto. “Δεν μπορούμε να παίρνουμε μεγάλους κινδύνους, γι ‘αυτό πήραμε τέσσερα σούπερ μαλακά ελαστικά. Δεν είναι εύκολο, αλλά παίρνω ένα καλύτερο συναίσθημα όλη την ώρα”.

Ο Γάλλος Sarrazi σταμάτησε στα 8,1 χιλιόμετρα της διαδρομής για να σταματήσει μετά από 400 μέτρα ως επίσης και ο ηγέτης της WRC 2, Veiby για να αλλάξει ένα ελαστικό και να επανέλθει στην ενεργό δράση. Στην ειδική για άγνωστο ακόμη λόγο σταμάτησε μετά από 7 χιλιόμετρα και ο Γάλλος Fourmaux.

Μετά από ένα καθαρό τρέξιμο ο Mad Ostberg εξασφάλισε το προβάδισμα στη WRC 2 μετά την παρακέντηση του Veiby! “Αυτή είναι μια καλή στιγμή, έχω πάρει μερικούς κινδύνους με τα ελαστικά και νομίζω ότι αποδίδει”.

Από την πλευρά του ο Eric Camilli απολαμβάνει το ράλι του στο C3 R5 στην WRC 3: “Προσπάθησα να είμαι φρέσκος και έκανα το καλύτερό μου” ανάφερε με το τέλος της διαδρομής.

Μετά και την ολοκλήρωση της SS6 η κατάταξη είναι:

Γενική

1 Evans, 2 Ogier +3.3s, 3 Neuville +7.8s, 4 Loeb +49.3s, 5 Lappi +1,36.1, 6 Rovanpera +2,02.7

WRC 2

1 Ostberg, 2 Veiby +10.7s, 3 Gryazin+53.5s, 4 Fourmaux+2,36.8, 5 Yates +2,41.2

WRC3

1 Camilli, 2 Ciamin +1,19.7s, 3 Rossel +2,06.8, 4 Bonatto +2,14.5, 5 Munster +2,18.6

Περισσότερα από την εξέλιξη του αγώνα σε λίγο