Ανοικτοί παραμένει η μάχη για τη νίκη

Ο Sebastien Ogier και ο Thierry Neuville κινήθηκαν σε δικό τους ρυθμό στη 2η μέρα, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για το τελευταίο σκέλος και με τον Γάλλο 5άκις Πρωταθλητή να προηγείται με βραχεία κεφαλή.

34

Η δεύτερη ημέρα του Ράλι Σαρδηνίας, ήταν αυτό ακριβώς που περιμέναμε εξαρχής από τον συγκεκριμένο αγώνα. Οι καιρικές συνθήκες θύμισαν καλοκαίρι, οι ειδικές ήταν σκληρές, με τη σειρά εκκίνησης και την επιλογή των ελαστικών να παίζει το ρόλο της.

Η σημαντικότερη διαφοροποίηση του σημερινού δεύτερου σκέλους του ιταλικού αγώνα, ήταν οι μάχες που είδαμε ανάμεσα στους οδηγούς, οι οποίες μάλιστα είναι ανοικτές και οι… νικητές θα ξεκαθαρίσουν στο αυριανό τελευταίο σκέλος του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι έξι πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν χέρια αύριο! Μάλιστα, οι διεκδικητές είναι χωρισμένοι ανά ζευγάρια, με πρώτο και σημαντικότερο αυτό των Sebastien Ogier και Thierry Neuville.

Με δεδομένο ότι οι δύο διεκδικητές του τίτλου σήμερα εκκίνησαν κάτω από ίδιες συνθήκες, όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τη μεταξύ τους μάχη. Οι δύο τους ήταν από την αρχή μία ταχύτητα πάνω από τους υπόλοιπους, ανταλλάσσοντας δευτερόλεπτα. Και ενώ ο Ogier έδειχνε να χτίζει επάνω στην χθεσινή του διαφορά, ο Βέλγος “τον έπιασε στον ύπνο” στην τελευταία ειδική του πρώτου loop ψαλιδίζοντας τη μεταξύ τους διαφορά. Ο Γάλλος πεντάκις Πρωταθλητής έκανε ένα λάθος στη συνέχεια, όταν και του έσβησε ο κινητήρας στην εκκίνηση της επόμενης ε.δ., την ώρα που ο Neuville λίγο αργότερα είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της ημέρας να τους χωρίζουν μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, με κανέναν από τους δύο να μην δείχνει διατεθειμένος να κόψει ρυθμό και να σιγουρέψει βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Neuville δεν έκοψε στις δύο τελευταίες ε.δ., παρόλο που δεν είχε ρεζέρβα στο i20, και ένα κλατάρισμα ακόμα θα τον έθετε εκτός αγώνα. Τόσο πολύ θέλουν και οι δύο τη νίκη.

Αντίστοιχα συναρπαστική, όμως, είναι η μάχη και για την 3η θέση της γενικής, ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Toyota, τον Jari Matti Latvala και τον Esapekka Lappi. Οι δύο Φινλανδοί αντάλλαζαν δευτερόλεπτα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τον πρώτο να παίρνει μία διαφορά της τάξεως των 5,3 δευτερολέπτων στην τελευταία ε.δ. της ημέρας, όταν και σημείωσε ένα εξαιρετικό χρόνο, αντίστοιχο με αυτόν των δύο διεκδικητών της νίκης. Ο Latvala δείχνει να έχει βρει την αυτοπεποίθηση που του έλειπε εχθές, τηρώντας την παράδοση που τον θέλει να κάνει καλές εμφανίσεις στη Σαρδηνία. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τον Lappi, που δεν δείχνει διατεθειμένος να κόψει ρυθμό και να χαρίσει την 3η θέση. Ο νεαρός Φινλανδός πέρσι είχε λάμψει στον ίδιο αγώνα, και αυτό θέλει να κάνει και φέτος. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η αντίδραση του Tommi Makinen. Θα τους επιτρέψει να μονομαχήσουν ή θα δώσει εντολή να διατηρήσουν τις θέσεις τους, εξασφαλίζοντας πολύτιμους βαθμούς για λογαριασμό της Toyota στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών;

Πιο πίσω, οι Hayden Paddon και Mads Ostberg, με το i20 WRC και το C3 WRC, αντίστοιχα, έχουν τη δική τους μάχη που στο τέλος της ημέρας βρήκε τον Νεοζηλανδό να προηγείται με 2,1 δευτερόλεπτα διαφορά! Όπως και τα δύο προηγούμενα… “ζευγάρια” έτσι και οι δυο τους κινήθηκαν γρήγορα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις μεταξύ τους διαφορές να είναι εξαιρετικά μικρές. Και πρέπει να σημειώσουμε, ότι αμφότεροι είχαν μειονέκτημα με τη σειρά εκκίνησης, αφού ήταν μόλις 3η και 4η διέλευση, αντίστοιχα. Ειδικά η επίδοση του Ostberg είναι αξιομνημόνευτη, αν αναλογιστούμε ότι ο Νορβηγός οδηγεί το αυτοκίνητο μόλις για 3η φορά, ενώ δεν έχει πλήρη εμπλοκή. Και σαν να μην φτάνει αυτό, είναι σαφώς ταχύτερος από τον ομόσταυλο του Craig Breen, ο οποίος για ακόμα έναν αγώνα φροντίζει να μας θυμίζει ότι το αποτέλεσμα της Σουηδίας φέτος, ήταν μάλλον ένα πυροτέχνημα. Ο Ιρλανδός είναι 7ος μπροστά από τον Jan Kopecky που με το εργοστασιακό Skoda Fabia R5 είναι επικεφαλής στην κατηγορία του WRC2. Ο Ott Tanak επέστρεψε σήμερα υπό καθεστώς Rally2, καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει ένατος, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με τους χρόνους του.

Όπως είναι φανερό, η αυριανή ημέρα αναμένεται συναρπαστική! Μπορεί το τελευταίο σκέλος του αγώνα να περιλαμβάνει μόνο 4 ειδικές, και μάλιστα συνολικού μήκους 42 χιλιομέτρων, αλλά οι διαφορές μεταξύ των οδηγών στις έξι πρώτες θέσεις είναι τέτοιες, που όλα ανοικτά! Η πρώτη αυριανή ειδική (Cala Flumini των 14 χλμ.) ξεκινάει στις 09:45 πμ.

ΠΗΓΗ: 4troxoi