Ανησυχεί ο Ostberg για την πορεία του στο R5

O Mads Ostberg παραδέκτηκε ότι η μετάβαση του από το Citroen C3 World Rally Car στην έκδοση R5 την φετινή χρονιά αποδείχθηκε σκληρότερη από ότι πίστευε στο Ράλι Σουηδίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

41

Ο Νορβηγός οδηγός κέρδισε το WRC 2 Pro στο ντεμπούτο του στην κατηγορία του, αλλά ένοιωσε άβολα σε όλη την τετραήμερη εκδήλωση χιονιού και πάγου καθώς θεώρησε ότι υπερέβη τους περιορισμούς του και του αυτοκινήτου σε αναζήτηση μεγαλύτερης ταχύτητας.

“Ήμουν έξω από τον εαυτό μου και πέρα ​​από το όριο του τι είναι δυνατό με το αυτοκίνητο και ακόμα δεν είχαμε καμία πιθανότητα. Καταλαβαίνω ότι θα βρισκόμασταν στο snowbank αν πηγαίναμε έτσι σε ολόκληρο το ράλι. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον εγκέφαλο και να επιβραδύνω, αλλά μπορώ να σας πω ότι είχαμε κάποιες πολύ μεγάλες στιγμές”, είπε.

“Ήταν ένα μεγαλύτερο βήμα από ό, τι σκέφτηκα να πάω από το Παγκόσμιο Ράλι Αυτοκίνητο στο R5. Ήταν μια μεγάλη, μεγάλη πρόκληση και για να τρέξω στο πρώτο γεγονός ως ένα αγώνα χιονιού με το C3 R5 ήταν μια τεράστια πρόκληση.”

Ο Østberg επέστρεψε στην WRC 2 Pro αυτή τη σεζόν σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την καριέρα του μετά την οδήγηση του World Rally Cars από το 2006. Παρά δύο podiums με τη Citroën στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, δεν ήταν σε θέση να δεσμεύσει μια παγκόσμια συμφωνία Rally Car για 2019.

Ο επόμενος του αγώνας στο WRC θα γίνει στο Ράλι Αργεντινής (25 – 28 Απριλίου) και ο 31χρονος αναγνώρισε ότι θα χρειαστεί περισσότερη προετοιμασία πριν από την συνάντηση στο χώμα.

“Αυτό ήταν αρκετά αγχωτικό αλλά τρέξαμε σταθερά σε ένα ράλι χωρίς ανάσα και στο τέλος το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δυνατό. Είναι θετικό για τη Citroën και για εμάς να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα ακόμη και με τις δυσκολίες. Σίγουρα πρέπει να πάμε σπίτι και να δουλέψουμε για να επιστρέψουμε μαχόμενοι ισχυρότεροι “, πρόσθεσε.