Ανησυχώ για το Ράλι Κύπρος

125

Του Χρυσόστομου Κυλίλη

Το 2019 ήταν μια αποκαρδιωτική χρονιά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα γιατί τα προβλήματα που ταναλίζουν την χώρα  και το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού άφησαν την χώρα χωρίς διεθνή αγώνα.

Φαίνεται ότι τα πράγματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού πηγαίνουν προς το καλύτερο και η Ελλάδα επιδιώκει να κάνει επανεκκίνηση στον διεθνή χώρο.

Γιατί το λέμε αυτό η ΟΜΑΕ με αρωγό την πολιτεία που φαίνεται πως το έχει καταλάβει δείχνει να έχει θετική διάθεση και κατανόηση του πόσο σημαντική είναι η προβολή της Ελλάδας μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αιτήθηκαν στην FIA την διοργάνωση πέντε διεθνών αγώνων αυτοκινήτου για το 2020 και περιμένουν. Πρόκειται για το Ράλι Ακρόπολις, το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις (Sporting και Regularity), Ράλι ΔΕΘ, Ανάβαση Διόνυσου και Ανάβαση Πηλίου.

Πραγματοποιήθηκαν από τότε δυό συνεδρίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού και μέχρι τώρα δεν τους έχει ανάψει κανείς πράσινο φώς.

Οι όποιες ελπίδες είχαν ότι θα επέστρεψε το Ράλι Ακρόπολης στο WRC το 2020  έχουν εκλήψει καθώς με την ανακοίνωση του αγωνιστικού ημερολογίου του WRC 2020 αν και βλέπουμε την επανοφορά τριών ράλι στο ημερολόγιο δεν βλέπουμε το ράλι Ακρόπολης.

Οι ελπίδες για την ΟΜΑΕ έχουν στερέψει καθώς με την ανακοίνωση του αγωνιστικού ημερολογίου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι για το 2020 ούτε και σε αυτό βρίσκουν θέση.

Από την ημέρα της δημοσιογραφικής διάσκεψης για το Ράλι Κύπρος με διακατέχει μια ανυσηχία για το μέλλον του Ράλι Κύπρος. Μπορεί να έχουμε αξασφαλισμένη θέση στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2020 αλλά και πάλι η ανυσηχία αυτή μεγαλώνει καθώς βλέπω μια σειρά από γεγονότα τα οποία με κάνουν να κρατώ σταυρομένα τα χέρια για τα χειρότερα τα οποία απέχομαι.

Όμως τις όποιες ανυσηχίες μου δεν μπορω να τις κρατώ για μένα αλλά πρέπει να της δημοσιοποιώ πρότιστα για προβληματισμό και για να βοηθήσουμε στο να βρεθούν λύσεις πριν είναι αργά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ο κος Αντώνης Μιχαηλίδη κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεωης ανάφερε μεταξύ άλλων ότι ο προυπολογισμός για το Ράλι Κύπρος χρόνο με το χρόνο παραμένει ελλειματικός και μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει την χορηγία από τη νέα χρονιά από τις 605 χιλιάδες στις 500 φαίνεται ότι το έλλειμα αυξάνεται.

Λαμβάνοντας υπόψη και την αναφορά ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου θα είναι αδύνατο πλέον να οργανώσει τον αγώνα που του αναθέτει η FIA με ορατό το αποτέλεσμα του αποκλεισμού της χώρας μας από το ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Μεσανατολικού πρωταθλήματος και πιθανό και της ακύρωσης της εκπροσώπησης της FIA από το ΚΣΑ.

Ανησυχώ και μάλιστα αρκετά καθώς αυτά δεν τα εκλαμβάνω ως λόγια του αέρα και καθώς γνωρίζουμε τον κ. Μιχαηλίδη φαίνεται τα προβλήματα να είναι πολύ σοβαρά.

Τα καμπανάκια κτυπούν εδώ και καιρό αλλά κάποιοι κλείουν τα αυτιά ή θέλουν να τα κλείου και δεν λαμβάνουν τα μηνύματα αυτά σοβαρά.

Ισως κάποιοι να προβληματιστούν όταν θα σημάνη το τέλος του αυτοκινηταθλήματος στην Κύπρο αλλά θα είναι αργά.

Γιατί το λέω αυτό απλούστατα ανυσηχώ ότι το Ράλι Ακρόπολις πιθανό θα βρεθεί στο Ευρωπαϊκό το 2021 και εμείς θα μείνουμε χωρίς διεθνεί εκπροσώπηση πράγμα το οποίο απεύχομαι αλλά φαίνεται ότι ο κίνδυνος είναι ορατός.

Γιατί επέλεξα να γράψω αυτό σήμερα απλούστατα καθώς και μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να χάσει η Κύπρος την περίοπτη θέση που κατέχει στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όσον αφορά στο Mountain Bike οι ανησυχίες που μεγαλώνουν ακόμη πιο πολύ..

Και αυτό διότι βάσει των νέων κριτηρίων επιχορήγησης αθλητικών διοργανώσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού, το Cyprus Sunshine Cup, ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες Mountain Bike στον κόσμο, χάνει το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησής του, κάτι που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της διεξαγωγής του.

Το Υφυπουργείο έχει εισάγει μια φόρμουλα η οποία προσμετράει βασικά τον αριθμό αφίξεων που φέρνει ένας αγώνας, υπολογίζοντας έτσι αυτόματα την επιδότηση του.

Το Cyprus Sunshine Cup δεν φέρνει πάνω από 150 – 200 αθλητές, ωστόσο, πρόκειται για πρωτοκλασάτα ονόματα, χρυσούς Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου, η παρουσία των οποίων εμμέσως διαφημίζει την Κύπρο ως ποδηλατικό προορισμό.

Ο αγώνας αποτέλεσε για δύο δεκαετίες ακρογωνιαίο λίθο στην ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στο νησί, ένα από τα πρώτα μέρη στον κόσμο που επένδυσαν στην ορεινή ποδηλασία, η οποία μπήκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 1996.

Το Cyprus Sunshine Cup διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1997 και ήταν επίσης ένας από τους κυριότερους λόγους που η Κύπρος εκπροσωπήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τρεις φορές στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις και όπως όλα δείχνουν θα εκπροσωπηθεί και στο Τόκυο 2020.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς εάν το Υφυπουργείο Τουρισμού δεν δει με άλλο φακό το Cyprus Sunshine Cup τότε ο αγώνας του 2020, που είναι προγραμματισμένος για το Φεβρουάριο, δεν θα μπορέσει να διεξαχθεί στη βαθμίδα Hors Class (την υψηλότερη της UCI) με αποτέλεσμα τα κορυφαία ονόματα του ποδηλάτου, που κάθε χρόνο έρχονται στην Κύπρο, να αναζητήσουν άλλους προορισμούς στη Μεσόγειο.

Τη θέση της Κύπρου στο καλεντάρι διεκδικούν μεγάλες χώρες όπως Τουρκία, Ισπανία και Ισραήλ που επενδύουν εκατομμύρια στην ποδηλασία.

Ακόμη μια φορά το επαναλαμβάνω εκδηλώσεις όπως το Ράλι Κύπρος αλλά και το Cyprus Sunshine Cup προβάλουν την Κύπρο διεθνώς και βοηθούν και το τουριστικό ρεύμα στον τόπο μας.

2

Αρκετές είναι οι χώρες που κτυπούν ρέστα στο να εξασφαλίσουν μια διοργάνωση αυτού του επιπέδου. Το επίσημο κράτος είναι κοντά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και προσφέρει τα μέγιστα τόσο στην προβολή αλλά και στην προώθηση του αγώνα με τον άλφα ή βήτα τρόπο.

Δυστυχώς το δικό μας κράτος διαχρονικά δείχνει ότι έχει άλλα στο μυαλό του και δεν επενδύσει στον διεθνή αθλητισμό.

Μια χρεωκοπία της Thomas Cook μας έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα στο τουριστικό μας ρεύμα με επιπτώσεις αλυσιδωτές. Ναι ένα Ράλι Κύπρος ή ένα Cyprus Sunshine Cup βοηθούν αμυδρά στον τουρισμό, βοηθούν όμως σημαντικά μικροεπιχειρήσεις, κοινότητες και Δήμους όπους φιλοξενούν τους αγώνες και αυτό μακροχρόνια έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρων στο τόπο μας.

Ας κάνουν λοιπόν δεύτερες σκέψεις οι κυβερνώντες και τα αρμόδια τμήματα κοντά στα τόσα λεφτά που διασκορπίζονται να βρεθούν τα ποσά που χρειάζονται ώστε να κρατηθούμε ψηλά σε αυτές τις διοργανώσεις.

Το θέμα δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μόνο αυτό το σχόλιο αλλά θα επανέλθουμε και πάλι καθώς σκοπό μας δεν είναι να κάνουμε κριτική και καταμερισμό ευθυνών αλλά για να βοηθήσουμε.