Ανοίγει την διαφορά ο Alexey Lukyanuk που κυνηγά τον τίτλο

5

Ο υποψήφιος για τον τίτλο του ERC, Alexey Lukyanuk, άνοιξε ένα προβάδισμα 20 δευτερολέπτων ​​από τον Ferenc Vincze μετά την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους της σημερινής πρώτης μέρας στο Ράλι Ουγγαρίας.

Ο φετινός πρωταθλητής ουγγαρίας και ο περσινός πρωταθλητής του ERC συμείωσαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα χθές βράδυ στο Rabócsiring, το ζευγάρι συνέχισε τη μάχη τους στην πρώτη σημερινή δοκιμασία, της ειδικής των 19,95 χλμ την Újhuta-Nyíri σήμερα το πρωί.

Ο Vincze έφτασε μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον  Lukyanuk και τέθηκε προσωρινά επικεφαλής του αγώνα. Άμεση ήταν όμως η απάντηση του οδηγού της Junior Team Saintéloc μετά από ένα εντυπωσιακό πέρασμα στην SS3 (Füzér-Abaújvári elágazás) απόκτησε το προβάδισμα κατά 18,2s.

Ένας ακόμα πιο γρήγορος χρόνος στην SS4 (Mád-Disznókö) σημαίνει ότι ο Ρώσος στο Citroën C3 R5 έφτασε στην υπηρεσία με ένα προβάδισμα 20,7s πάνω από τον Vincze.

Ο Vincze ήταν τυχερός που δεν έπεσε ακόμα πιο πίσω στο τέλος της SS4 μετά που είχε μια παρακέντηση στο δεξιό πίσω μέρος της Korda Racing Team Skoda Fabia R5. Ο Ούγγρος έχασε μόνο 2,5 από το Ρώσσο και παραμένει σταθερά στο κυνήγι της συνολικής νίκης.

01 INGRAM Chris (GBR), WHITTOCK Ross (GBR), TOKSPORT WRT, Skoda Fabia R5, action during the 2019 European Rally Championship Nyiregyhaza Rally in Hungary from november 8 to 10 – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία οδηγών Chris Ingram διατήρησε την τρίτη θέση του στο εναρκτήριο σκέλος αφού “δεν έλαβε κανέναν κίνδυνο” στο Toksport Fabia R5. Ο Βρετανός οδηγός είναι μόλις 1,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πρόσφατα πρωταθλητή ERC 1 Junior τον Τσέχο Filip Mareš.

Έχοντας θέσει τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο στην SS1, ο Αμερικανός Sean Johnston είχε μια παρακέντιση στην εναρκτήρια ειδική της σημερινής μέρας και υποχώρησε αρκετά πίσω είναι στην 11η θέση γενικής.

Το τοπικό φαβορί ο Norbert Herczig ήταν άλλος ένας που πέρασε ταλαιπωρία στις δύσκολες συνθήκες του δρόμου, καθώς είχε και αυτός μια αριστερή παρακέντηση. Ο τέσσερις φορές εθνικός πρωταθλητής της Ουγγαρίας εκτιμά ότι το ελαστικό του το έχασε “περίπου 4 χλμ πριν από το τερματισμό, αλλά είχα και πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία με το συνοδηγό μου ” ανάφερε.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ιρλανδός Callum Devine διατηρεί την πέμπτη θέση του, μπροστά από τον Frigyes Turán, ο τελευταίος επιβίωσε από μισή περιστροφή στην SS3 στις υγρές συνθήκες.

Ο περσινός νικητής του αγώνα András Hadik βρίσκεται στην όγδοη θέση μπροστά από τον Łukasz Habaj, ο οποίος είχε συντριβή κατά την πρωινή χθεσινή ελεύθερη δοκιμασία. Ο Habaj, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους για τον τίτλο του ERC αυτό το Σαββατοκύριακο, απέχει περισσότερο από δύο λεπτά από το ρυθμό του Lukyanuk.

19 NUCITA Andrea, DI CARO Bernardo (ita), Loran srl , Fiat Abarth 124 Rally, action during the 2019 European Rally Championship Nyiregyhaza Rally in Hungary from november 8 to 10 – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Δράμα υπήρξε στο Κύπελλο Abarth Rally Cup ακόμα και πριν από την έναρξη της ημέρας καθώς ο Andrea Nucita απέτυχε να ξεκινήσει μετά από ύποπτα ηλεκτρικά θέματα στο Fiat 124 Abarth RGT. Αυτό επέτρεψε στον Dariusz Polónski να αναλάβει το προβάδισμα της κατηγορίας, αλλά όχι πριν από τα δικά του θέματα. Ο Πολωνός σταμάτησε στη SS2 μετά από παρακέντηση, αλλά εξακολουθεί να είναι στο αυτοκίνητο του που είναι  προετοιμασμένο από την Rallytechnology.

Το δεύτερο σκέλος της σημερινής μέρας αποτελεί μια επανάληψη των ειδικών και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14:42 τοπική ώρα.

Για περισσότερα από τον αγώνα σε λίγο