Ανοίγει την διαφορά ο Elfyn Evans

38

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σημερινή μέρα του Ράλι Σουηδίας, 2ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα στη σημερινή μέρα που αποτελεί επανάληψει της χθεσινής θα καλύψουν τέσσερις συνολικά ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 63,68 χλμ.

Η μέρα ξεκίνησε με δυό ειδικές διαδρομές στην Νορβηγία θα ακολουθήσει η ειδική διαδρομή Nyckelvattnet στα χώματα της Σουηδίας ενώ η μέρα θα ολοκληρωθεί με την αγαπημένη ειδική διαδρομή των θεατών του Torby Sprint.

Κατά την διάρκεια της σημερινής μέρα η σειρά εκκίνησης στις ειδικές διαδρομές θα είναι αντίστροφη με την σειρά κατάταξης και το κάθε πλήρωμα θα έχει διαφορά τρία λεπτά έτσι πρώτος θα ξεκινά ο Katsuta ακολουθοούμενος από τους Suninen, Breen, Neuville, Lappi, Ogier, Rovanpera, Tanak και Evans.

Η σημερινή μέρα εξακολουθεί να έχει ήπιο καιρό με τις θερμοκρασίες να είναι γύρω στους 4 βαθμούς κελσίου ενώ σύμφωνα με την μετερεολογία προβλέπονται και κάποιες βροχές αργότερα.

Ο πρωτοπόρος του αγώνα Elfyn Evans ξεκίνησε και πάλι φουριόζος σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο πέρασμα από την ειδική Finnskogen. Κινήθηκε πιο γρήγορα από όλους σημειώνοντας ένα επιβλητικό 3,2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον περσινό πρωταθλητή Ott Tanak.  Το αποτέλεσμα είναι να επεκτείνει το προβάδισμα του στα 11,7 δευτερόλεπτα. «Ηταν ένα καλό πρωινό ξεκίνημα αλλά είχαμε κάποιες δυσκολίες. Υπήρχε αρκετό κράτημα, αλλά σε κάποια σημεία ήταν πιο ολισθηρό από το αναμενόμενο» ανάφερε ο πρωτοπόρος του αγώνα.

Από την πευρά του ο Εσθονός ανάφερε: « Δεν είναι ακόμα το συναίσθημα που ήλπιζα όπως ακριβώς αυτό το αίσθημα go-kart”.

Τρίτο ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια σημερινή διαδρομή σημείωσε ο 19χρόνος Kalle Rovanpera που αν και βρίσκεται στην Τρίτη θέση γενική η διαφορά του από τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier  μειώθηκε στο ένα  καθώς ο γάλλος σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ειδική. «Είναι λιγό πιο καθαρός ο δρόμος, αλλά σήμερα θα είναι πιο δύσκολο με τα καρφιά στα ελαστικά καθώς θα φεύγουν. Αν μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή τη ταχύτητα τότε θα πρέπει να είναι εντάξει» τόνισε ο νεαρός οδηγός που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την απόδοση του.

Στην Πέμπτη θέση γενικής παραμένει ο Esapekka Lapi  με +28,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον ηγέτη του αγώνα με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος  Thierry Neuville να παραμένει στην 6η θέση γενική με +29,4 πίσω από την κορυφή.

Μπορεί να φαίνεται εύκολο ότι τα 30 δευτερολέπτα είναι ιά μικρή διαφορά αλλά σε ένα αγώνα με μικρές ειδικές διαδρομές είναι αρκετά δύσκολο να καλυφτούν οι διαφορές.

Περισσότερα από την εξέλιξη του αγώνα σε λιγο.