Ανοίγει την διαφορά ο Lappi

19

Ο Esappekka Lappi καθώς συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο Ράλι Τουρκίας ανοίγει περισσότερο την διαφορά μετά και το δεύτερο πέρασμα από την ειδική στο Içmeler. Αν και πέτυχε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο αυτός ήταν αρκετός ώστε να του επιτρέψει να ανοίξει το πλεονέκτημα του στην πρωτοπορία του αγώνα από τον Andreas Mikkelsen σε 12,4sec. Το πρωϊνό πέρασμα  από την ειδική πρόσθεσε ακόμη περισσότερες πέτρες και σε συνδιασμό με την βροχή και τις λάσπες έκανε ακόμη πιο δύσκολο το πέρασμα από αυτήν.

“Δεν έχω δει ποτέ τέτοιες ειδικές στην καριέρα μου όπως αυτήν. Είχα τουλάχιστον 15 τεράστια κτυπήματα με το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν τρύπησα κανένα λάστιχο επειδή η οθόνη μου δεν δείχνει τίποτα, αλλά είμαστε εδώ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλη την ώρα, αλλά ακόμα και τότε δεν μπορείς να αγνοήσεις της πέτρες και ούτε να τις αποφύγεις όλες “, δήλωσε ο οδηγός του Citroën C3.

Ο Mikkelsen, οδηγώντας ένα Hyundai i20, παρέδωσε 3,4 δευτερόλεπτα στον αντίπαλό του, αλλά σε χειρότερη δυσκολία ήταν ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος έπεσε από τρίτος όγδοος μετά από μια δεξιά μπροστινή παρακέντηση στην Toyota Yaris, που του κόστισε απώλεια χρόνου σχεδόν ένα λεπτό.

“Πρώτα είχαμε ένα πρόβλημα με θόρυβο στο αυτοκίνητο και δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με την ενδοεπικοινωνία, έτσι προσπαθούσα να ακούσω τις σημειώσεις. Στη συνέχεια χτυπήσαμε ένα βράχο σε μια στροφή », εξήγησε ο Φινλανδός.

Τα δεινά του Latvala προώθησαν τον Sébastien Ogier τρίτο σε ένα άλλο C3. Ο τρίτος γρηγορότερος χρόνος του περσινού πρωταθλητή τον φέρνει όλο και πιο κοντά στον Mikkelsen.

Τον ταχύτερο χρόνο τον πέτυχε ο Kris Meeke, παρά του ότι σταμάτησε σε μια φουρκέτα στην αρχή της ειδικής. Ο χρόνος αυτός ανέβασε τον Βρετανό στην έκτη θέση και είναι μόνο 1,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ott Tänak.

Η επιλογή των ελαστικών ήταν το μεγάλο στοίχημα για όλους τους οδηγούς καθώς είχαν προβλέψεις βροχής στο  απογευματινό σκέλος. Αρκετοί οδηγοί επέλεξαν ένα μείγμα σκληρού και μεσαίου καουτσούκ Michelin για να καλύψουν την πιθανότητα υγρών και λασπωμένων δρόμων. Άλλοι ευνόησαν το σκληρό καουτσούκ σε όλη του τη σειρά, τη λογική επιλογή για ζεστές και ξηρές συνθήκες.

Ο αγώνας συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη και περισσότερα σε λίγο