Ανοίγει την διαφορά ο Ott Tanak

61

Μετά την επανάκτηση της πρωτοπορίας στο Ράλι Σουηδίας, δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Ott Tanak από τον Teemu Suninen με το τέλος του πρωινού σκέλους ο Εσθονός είδε το πλεονέκτημα του να μεγαλώνει και είναι πλέον στο +33.8 μπροστά από τον Andreas Mikkelsen.

Όταν ο Φινλανδός έκανε το λάθος στην εναρκτήρια ειδική της σημερινής μέρας με το M-Sport Ford Fiesta και κόλλησε στο χιόνι, ο Tänak ολοκλήρωσε το σκέλοςτων τριών ειδικών με σημαντική διαφορά από του διώκτες του με το Toyota Yaris.

Δεν ανέλαβε κανέναν κίνδυνο στους χιονισμένους δρόμους στην ειδική Vargåsen τελευταία του πρωινού σκέλους σημείωσε τον 9ο ταχύτερο χρόνο. ” Είναι καλό καλοκαίρι. Στις πρώτες δύο ειδικές πήγαιναν με καλό ρυθμό, στη τελευταία ήμουν λίγο πιο σταθερός, αλλά εξακολουθώ να είμαι σε ένα καλό ρυθμό “, δήλωσε χαλαρός ο Εσθονος.

Ο Andreas Mikkelsen είναι δεύτερος, αλλά ο Νορβηγός δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με το πρωίνο σκέλος και σκέφτηκε να αλλάξει τις ρυθμίσεις στο Hyundai i20. “Είναι καλή διασκέδαση, αλλά θα ήθελα να πάω πιο γρήγορα, η μέγιστη ταχύτητα δεν είναι εκεί. Ίσως μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές πίσω στο σέρβις “ , εξήγησε.

Η μάχη για το χαμηλότερο σκαλί στο βάθρο εντάθηκε σε κάθε ειδική. Ο Elfyn Evans αγωνίστηκε για ταχύτητα στο Ford Fiesta και η πρόσφυση του στην Τρίτη ειδική έγινε όλο και πιο αδύναμη. Επέστρεψε στο service park του Torsby με μόλις 1,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Thierry Neuville.

Ο Βέλγος ανέβηκε από την έβδομη θέση που βρέθηκε στην 4η και κυνηγά το βάθρο στο i20. Ο Lappi θεώρησε ότι οδηγούσε καλά στο C3 του Citroën, αλλά ήταν απογοητευμένος που έλειπε ο ρυθμός.

Ο Kris Meeke ολοκλήρωσε το κουαρτέτο στην έκτη θέση, άλλα 6,0 δευτερόλεπτα πίσω στο Yaris και 16,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sébastien Loeb, ο οποίος ήταν άλλος απογοητευμένος από την ταχύτητά του.

“Οι σημειώσεις ρυθμού ήταν αργές και εγώ επίσης. Στο τέλος, δεν είναι καλό πρωί. Έχουμε γράψει τις σημειώσεις όταν υπήρχε φρέσκο ​​χιόνι στο έδαφος και πρέπει να συνηθίσω πως συμπεριφέρονται αυτά τα αυτοκίνητα με περισσότερη ταχύτητα στις στροφές υψηλής ταχύτητας “, δήλωσε ο Γάλλος.

Ένας απογοητευμένος Suninen βρίσκεται πίσω από τον Loeb όγδοος μετά το απρογραμμάτιστο ταξίδι του σε μια snowbank, με τον Pontus Tidemand και τον αρχηγό της WRC 2 Ole Christian Veiby να ολοκληρώνουν τον πίνακα βαθμολογίας.

Γρηγορότερος στην ειδική του Vargåsen ήταν ο Sébastien Ogier, ο Γάλλος επανεκκινώντας μετά την χθεσινή αποχώρησή του και απολαμβάνοντας τις τέλειες συνθήκες χιονιού και πάγου στα δάση που ταιριάζουν στους πρώτους εκκινητές. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ταχύτερη φορά του σε ειδική.