Ανοίγει τις πόρτες για νέες συνεργασίες η BMW στις υπηρεσίες κινητικότητας

16

Η BMW επιθυμεί να βρεί επιπρόσθετους συνεργάτες πέραν από τη Daimler στον τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας και μετακίνησης. Οι δυό γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ενώσει τις υπηρεσίες τους σε μια ενοιαία πλατφόρμα, αλλά ο νέος CEO της γερμανικής εταιρίας, ο Oliver Zipse, επιθυμεί να βρει και άλλους συνεργάτες για τις υπηρεσίες κινητικότητας.

«Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε και άλλους συνεργάτες σε αυτόν τον τομέα, οι οποίοι έχουν μελλοντικές προοπτικές».  Αυτό δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) συμπληρώνοντας πως οι συνεργασίες θα οδηγήσουν σε κοινές οικονομικές επενδύσεις, μειώνοντας έτσι το κόστος ανάπτυξης τους. Οι υπηρεσίες κινητικότητας περιλαμβάνουν υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων, στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα του Reuters οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συνδυάσει τις δραστηριότητες της Daimler Car2Go με τις εταιρείες DriveNow, ParkNow και ChangeNow της BMW, με κάθε μια από αυτές να κατέχει μερίδιο 50% στην επιχείρηση.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης κινητικότητας αρνήθηκε τα όσα είχε δηλώσει στον τύπο τον περασμένο μήνα σε σχέση με το θέμα ως μια διαφωνία σχετικά με το ποσό επένδυσης που απαιτεί η επιχείρηση.

Ο Zipse είπε επίσης στην συνέντευξη του στην FAS πως η BMW θέλει να γίνει ξανά η μεγαλύτερη εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά όπως είπε, ο όγκος των πωλήσεων δεν είναι ο μοναδικός δείκτης που χαρακτηρίζει μια εταιρία ως #1.