Ανοίγει τον δρόμο ο Norbert Herczig

58

Ο Norbert Herczig της MOL Racing Team θα τρέxει ως το πρώτο αυτοκίνητο στο Azores Rallye τον εναρκτήριο αγώνα του  FIA Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι σήμερα Παρασκευή.

Αυτό προβλέπουν οι αλλαγές στους κανονισμούς καθώς ολοκλήρωσε το σκέλος της Πέμπτης στην 10η θέση. Ο Herczig επανεκκινεί τώρα το Volkswagen Polo GTI R5 της Baumschlager Rallye & Racing στην πρωτοπορία της εντολής εκκίνησης, ακολουθούμενο από ένα τρίο τοπικών οδηγών.

Ο Ricardo Teodósio είναι δεύτερος στη σειρά εκκίνησης έχοντας αγωνιστεί με ένα κατεστραμμένο βραχίονα ανάρτησης που χτύπησε έναν από τους τροχούς του σε θετική καμπή και έθεσε σε κίνδυνο τον χειρισμό του ŠKODA Fabia R5.

Πίσω του είναι ο Luís Rego και ο επιλαχόντης του 2017 ERC Bruno Magalhães, ο οποίος έχει αλλάξει από την Fabia στην ομάδα της Hyundai Πορτογαλίας για το τρέχον έτος.

Το υπόλοιπο των κορυφαίων 10, καθώς βρισκόντουσαν μετά το SS2 αντιστρέφεται, με τα αποτελέσματα στην SS3 να μην υπολογίζεται για τον υπολογισμό της σειράς εκκίνησης της σημερινής μέρας.

Αυτό σημαίνει ότι η δυστυχώς χρονομερισμένη παρακέντηση του Marijan Griebel στην SS2 τον βάζει πέμπτο στο δρόμο, παρ ‘όλο που κέρδισε μια θέση στην SS3, έχοντας πέσει από την Τρίτη λόγω της καθυστέρησης του.

Ο Łukasz Habaj (Racing Technologies), ο οδηγός ERC1 Chris Ingram (Toksport WRT), ο Ρικάρντο Μούρα, ο Pierre-Louis Loubet της Ομάδας OSCARO και ο ηγέτης του αγώνα Alexey Lukyanuk θα ξεκινούν στις θέσεις 6 έως 10 στην σειρά εκκίνηση σήμερα που περιλαμβάνει επτά συνολικά ειδικές διαδρομές.

Ο Dmitriy Myachin, ο οποίος αποχώρησε από την SS1 όταν έβαλε το TBRacing PEUGEOT 208 R2, θα προσπαθήσει να ξαναρχίσει σήμερα τον αγώνα ως το τελευταίο αυτοκίνητο έξω στις ειδικές.

Οι ειδικές σήμερα Παρασκευής ξεκινούν με τη δοκιμή Pico da Pedra 11χλμ. Τόσο το πρωινό σκέλος όσο και το απογευματινό περιλαμβάνουν και τις ειδικές Sete Cidades που περιβάλλει το ηφαίστειο που μοιράζεται το όνομά του και ακόμη ένα πέρασμα από την Marques superspecial που πραγματοποιήθηκε χθες βράδι.

Οι συμπατριώτες μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Αντώνης Χρυσοστόμου με το τέλος της πρώτης ημέρας βρίσκονται στην 15η θέση γενικής κατάταξης και είναι στην 5η θέση στην κατηγορία ERC1 Junior.

Να θυμίσουμε ότι τον άχαρο ρόλο του οδοκαθαριστή που καθάριζε δρόμο για τα υπόλοιπα πληρώματα είχε χθές ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας.