Ανοικτή παραμένει η υπόθεση τίτλου δηλώνει ο Tänak

27

Ο Εσθονός Ott Tänak ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο Neste Rally της Φινλανδίας εξασφαλίζοντας το μέγιστο αριθμό των 30 βαθμών για να ξεφύγει από τον Sébastien Ogier και τον Thierry Neuville, με τους οποίους μονομαχεί καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.

Αν και είναι 22 βαθμούς μπροστά από τον Ogier που έχει 158 βαθμούς, και τον Neuville να ακολουθεί τρίτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών με 155 βαθμούς δεν παραδέχεται ότι είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Εσθονός οδηγός έχει κερδίσει τρεις από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες με το Toyota Yaris και αυτός θα μπορούσε να είχε τέσσερις νίκες αν δεν είχε υποστεί βλάβη στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, λίγα χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό στην Ιταλία τον Ιούνιο όταν είχε ένα καθαρό προβάδισμα για τη νίκη.

Οι επόμενοι δύο γύροι στη Γερμανία και την Τουρκία είναι αγώνες που ο Tänak κέρδισε πέρυσι, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι ούτε ο Ogier ούτε ο Neuville θα σταματήσουν να πιέζουν για να μειώσουν την διαφορά.

“Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε ένα τέλειο αγώνα στην Φινλανδία, ώστε να εξασφαλίσουμε τους μέγιστους βαθμούς που είναι πολύ καλά, αλλά υπάρχουν ακόμα πέντε αγώνες που πρέπει να καλύψουμε και αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος δρόμος”, δήλωσε ο Tänak στο wrc.com. “Τίποτα δεν είναι υγιές αυτή τη στιγμή και είμαι βέβαιος ότι τα άλλα παιδιά θα είναι πολύ ανταγωνιστικά στους άλλους αγώνες.

“Έχουμε δει αυτό το Σαββατοκύριακο ότι οι αντίπαλοι μας έχουν αναβαθμίσει το ρυθμό τους. Θα έλεγα ιδιαίτερα ότι η Hyundai ήταν πολύ ισχυρή. Συνήθως θα παλεύουν εδώ, αλλά ο ρυθμός που έκαναν ήταν εντυπωσιακός, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε.

“Τους Thierry και Seb, τους ξέρω αρκετά καλά για να γνωρίζω ότι θα ωθήσου στο όριο. Όσο πλησιάζει το πρωτάθλημα στο τέλος του, τόσο περισσότερο αρχίζουν να ωθούν, γι ‘αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ».

Το μέγιστο των 150 βαθμών που είναι διαθέσιμο καθώς η σεζόν μπαίνει στο τελευταίο της στάδιο με πέντε αγώνες να απομένουν τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.