Αντέχει την πίεση του Neuville ο Ogier

40

Συναρπαστική θα είναι η μάχη για τη νίκη στο Ράλι Ιταλίας στην Σαρδηνία, 7ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Ακόμη δεν έχει βρεί τον ρυθμό του ο Sebastien Ogier που ανοίγει δρόμο για τους υπόλοιπους και με την ολοκλήρωση του πρωινού  σημερινού σκέλους που περιλάμβανε τρείς διαδρομές εξακολουθεί να βρίσκεται μεν στην πρωτοπορία του αγώνα παρά την απώλεια μερικών δευτερολέπτω αλλά νοιώθει την πίεση από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Neuville.

Ο Ogier ολοκλήρωσε το loop με μόλις 4,9 δευτερόλεπτα περιθώριο πάνω από τον Βέλγο, ο οποίος ανέκτησε σχεδόν 15 δευτερόλεπτα καθώς ξεκίνησε φουριόζος με μια αριστοτεχνική οδήγηση στην τελευταία διαδρομή Monte Lerno πριν από το σέρβις.

Μετά από τα δευτερόλεπτα που κάλυψε στις δύο πρώτες ειδικές, ο Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο Hyundai i20 στην ε.δ.12, ενώ ο Ogier ήταν μόνο έκτος στο Ford Fiesta του.

“Ναι, είχα μια καλή ειδική, αλλά τίποτα περισσότερο από το προηγούμενο”, δήλωσε ο Neuville. “Ήταν αρκετά σκληρή ειδική. Θέλουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και το πρωτάθλημα, έτσι θα δούμε ποιά θα είναι η προσέγγισή μας σήμερα το απόγευμα. “

Ο Ogier αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε προβλήματα στους βραχώδεις δρόμους. “Λάθος ρυθμός μάλλον. Στο τέλος της ειδικής είχα πολλές υπερβολές. Πρέπει να πιέσω περισσότερο το απόγευμα » , είπε.

Ο Jari-Matti Latvala παρέμεινε στην κορυφή της μάχης για την 3η θέση με τον συμπαίκτη του Esapekka Lappi. Έχοντας παραχωρήσει χρόνο στην ενακτήρια ειδική διαδρομή, ο Latvala ήταν ταχύτερος τόσο στο Monti di Ala ‘όσο και στο Monte Lerno για να βρίσκεται μπροστά από τον ομόσταυλο του οδηγό στο Toyota Yaris με 7.0sec.

Ο Hayden Paddon κάλυψε την διαφορά από τον Mads Østberg και ανέβηκε στην πέμπτη θέση. Ήταν τρίτο στο Monte Lerno στο i20 και κατέχει ένα πλεονέκτημα 4,9 δευτερολέπτων έναντι του Νορβηγού, ο οποίος αγωνίστηκε με υποστροφή στο Citroën C3 του.

Ο Craig Breen είναι έβδομος σε ένα άλλο C3, ο Ιρλανδός επιβίωσε από ένα μεγάλο χτύπημα μπροστά δεξιά στο Monti di Ala ‘. Νέος ηγέτης στην WRC 2 ο  Τσέχος Jan Kopecký που βρίσκεται στην 8η θέση μπροστά από τον Martin Prokop και τον Nicolas Ciamin που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο Stéphane Lefebvre έχασε το προβάδισμα της κατηγορίας WRC 2 αφού σταμάτησε στην ειδική διαδρομή Monti di Ala ‘με προβλήματα ανάρτησης στο προδιαγραφής R5 C3 του.

Ο Teemu Suninen έπεσε περισσότερο από τρία λεπτά πιο πίσω όταν άλλαξε μια παρακέντηση ελαστικού μετά το χτύπημα του σε μια πέτρα και την περιστροφή που είχε με το Fiesta. Ο συνάδελφος του επιστρέφοντας υπό το καθεστώς Rally 2 Andreas Mikkelsen είχε επίσης μια περιστροφή και αναγκάστηκε να οδηγήσει αντίστροφα στην ειδική μέχρι να βρεί μια καλή θέση για να γυρίσει προς την σωστή κατεύθυνση.